'Çağın Büyük Direnişi'nin 5’inci gününde neler oldu?

Efrin’de işgalciliğe karşı sergilenen 'Çağın Büyük Direnişi' 5’inci gününde. Türk ordusu yine sivil yerleşim yerlerini hedef alırken, QSD savaşçıları özel operasyonlarla işgalciliğe yanıt verdi.

EFRÎN

Türk ordusunun Efrîn’e yönelik başlattığı işgal saldırısı 5'inci gününde sürüyor. Efrîn halkı ve savaşçıları da ana vatanlarını korumak için ‘Çağın Büyük Direnişi' şiarıyla işgalcilere karşı direniyor.

Direnişin 5’inci gününde işgalci Türk ordusu yine Efrîn ve ilçelerinde sivil yerleşim yerlerini hedef alırken, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) saldırılara özel operasyonlarla yanıt verdi. Şehba ve Efrîn’in birçok bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlarda Türk ordusu ve çetelerine ağır darbe vuruldu.

CİNDİRESE

Efrîn’in Cinderes ilçesinde sivil yerleşim bölgelerini bombalayan işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları saat 10.30’da Cindires’de Heyva Sor a Kurd’a ait ambulansı vurdu.

Cindires ilçesinde yönelik saldırıların devam ettiren işgalci Türk ordusu öğlen saatlerinde de Celeme köyünü bombaladı.

Türk ordusu önceki gün Cindirese ilçesinde 2’si kadın 2’si çocuk olmak üzere 4 sivili katletmiş, 19 sivili de yaralamıştı.

QSD, Türk devletinin saldırısında yaralanan sivillerin isimlerini açıklamıştı.

RACO

Efrîn’in Raco ilçesine bağlı Omera ve Qude köylerinde gece yarısından sonra Türk ordusu ve çeteleri ile QSD savaşçıları arasında yaşanan çatışmalarda, 37 çete öldürüldü, 2’si zırhlı 3 araç imha edildi.

YPG Basın Merkezi, Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn'in Qûdê Tepesi'nde yaşadığı bozgunun görüntülerini yayımladı. Görüntülerde öldürülen askerlerin kimlikleri de var.

QSD savaşçılarından ağır darbe alan Türk ordusu öğlene doğru Raco’ya bağlı Qubbe köyü ile Badina beldesini bombaladı. Türk ordusunun hedef aldığı yerlerden biri de Raco ilçesinde bulunan okul oldu.

Türk ordusu dün gece de Raco ilçesine hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda hedef alınan evde bir genç hayatını kaybetmiş, annesi ve kız kardeşi de yaralanmıştı.

BİLBİLE

Türk ordusu sabah saat 09:00 sularında Bilbile ilçesini bombalamaya başladı.

Karadan da Bilbile ilçesine bağlı Baliya köyüne saldıran Türk ordusu ile QSD savaşçıları arasında çatışma yaşandı.

Baliya köyünde dün hedef aldığı sivil araçta bulunan bir kişi yaralanmıştı.

ŞERAWA, ŞERA, MABATA

Şerawa ilçesine bağlı İska, Kibeşin, Gunde Mezin ve Basufan köyleri saat 12.15’te Türk ordusu tarafından bombalandı.

Şera ilçesine bağlı Helubiye, Bafilyun, Qitme, Qestel Cindo, Xedemat, Baraca, Kefer Rum köylerini ile Mabata ilçesinde bulunan Xelil köyü de sabah saatlerinde Türk işgal ordusunun hedefi oldu.

QSD’DEN 4’ÜNCÜ GÜNÜN BİLANÇOSU

Türk devletinin işgalci saldırısına karşı yürütülen “Çağın Direnişinin 4’üncü gün bilançosunu açıklayan QSD, çatışmalarda 203 asker ve çetenin öldürüldüğünü, 5 askeri aracın da imha edildiğini belirtti.

QSD savaşçıları, Efrîn’in Darit İza beldesine bağlı Bazera köyünde Türk ordusuna ve çetelerine yönelik eylem düzenledi. Eylemde 8 Türk askeri öldürüldü.

Direnişin 5’inci gününde Türk ordusuna bir darbe de Şehba’da vuruldu, QSD savaşçıları, Şehba’nın Şêx İsa ve Şeala köylerinde Türk ordusu ve çetelerine yönelik eylem düzenledi. Eylemde 7 Türk askeri öldürüldü. Bir tank ile bir zırhlı araç da imha edildi.

QSD savaşçıları karşısında bozguna uğrayan Türk ordusu, Şehba’ya bağlı Um Hoş köyüne top atışları yapıyor.

ŞEHBA’DA ÖZEL OPERASYON

QSD, dün gece Türk ordusu ve çetelerinin Şehba bölgesinde bulunan Kilcibrin, Kifrxaşir, Able, Hezwan, Til Malid ve Susan köylerindeki noktalarına gerçekleştirilen özel operasyonların sonucunda çok sayıda çetenin öldürüldüğünü açıkladı.