GÖRÜNTÜLÜ

İşgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye'ye saldırdı: Qamişlo'da 3 şehit

İşgalci Türk devleti, 4 sivili katlettiği Til Rifet saldırısının ardından Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm bölgelerine saldırdı. Birçok bölgeye saldırıların sonucu netlik kazanmazken Qamişlo'da 3 kişinin katledildiği, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

KOBANÊ KANTONU

İşgalci Türk devleti Kobanê kent merkezini toplamda 7 kez Silahlı İnsansız Hava Araçları ile (SİHA) bombaladı. Saldırılarda İç Güvenlik Güçleri’nin 3 üyesinin yaralandığı öğrenildi.

İşgalci Türk devleti bölgede hizmet yapılarını da hedef aldı. Kobanê'de elektrik santralini hedef alması sonucu şehrin tümünde elektrikler kesildi. 

                                                         Kobanê'ye ilk saldırı

 

Türk devleti peşi sıra ağır silahlarla Minbic’a bağlı El-Seyada, Ewn El-Dadat, El-Toxar ve El-Diric köylerini obüslerle bombaladı.      

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) kaynakları ise işgalci Türk devletinin Eyn Îsa’nın Girê Spî’nin batı kırsalı hattında bulunan köylerin çoğunu (Gaz Elî, Bîr Kanno, Serûce, Hasadat ve Naît) hedef aldığını; Eyn Îsa’nın doğusunda yer alan Ummal-Berameel_El-Muxhelat köyünün ağır silahlarla bombalandığını bildirdi.  

EFRÎN VE ŞEHBA KANTONU

                                           Til Rifet saldırısı

Til Rifet’te 1'i çocuk 4 kişiyi katleden ve 10 kişinin yaralanmasına yol açan Türk devleti, şehri bombalamaya devam ediyor.  Aynı zamanda Efrîn-Şehba Kantonu üzerinde savaş ve keşif uçakları dolaşıyor.

                                                                      Til Rifet

 

İşgal saldırılarını yayan işgalci Türk ordusu Şerewa’nın Birciqasê, Kilotê, Meyasê, Zirneîtî, Soxanekê, Qinêtrê, Aqîbê, Bênê; Şera ilçesinin Tinib, Merenazê, Malikiyê, Elqamiyê, Şêwarqa köyleri ile Til Rifat ilçesi ile Şehba Kantonu’na bağlı Eyndeqnê, Miniq, Belûniyê, Şêx Îsa, Hirbil, Simuqa, Til Medîq, Til Cîcan, Nêyrebiyê, Radarê, Şealê, Xirbêt Şealê’yi ağır silahlarla bombaladı.

QAMIŞLO KANTONU

Öte yandan Dêrik’e bağlı Mêrga Mîra köyüne SİHA ile saldırdı. İşgalci Türk devletinin hedef aldığı evin boş olduğu, maddi hasar dışında bir kaybın yaşanmadığı öğrenildi.

Dêrik'in Tepkê û Girê Wira köyleri de işgalci Türk devletinin hedefleri arasındaydı. 

Til Temir ilçesinin Um-Elkêf köyü de obüslerle bombalandı.

İşgalci Türk devleti, Qamişlo'nun Enteriyê ile Hilko mahallelerindeki asayiş merkezlerini ve Xelîc Sağlık Merkezi’ni SİHA ile hedef aldı. Saldırılarda 3 kişinin şehit düştüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. 

                                      Hilko mahallesindeki saldırı

Türk devleti Qamişlo'nun Enteriyê mahallesinde bir buğday deposuna SİHA'larla saldırdı. Edinilen bilgilere göre maddi zarar meydana geldi. 

Sivil yerleşim alanlarını ve altyapıları hedef alan Türk devleti, Amûdê kentindeki bir elektrik istasyonu ve çevresi bombaladı. Saldırının detayları öğrenilemedi. 

Dêrik'te hedef alınan hizmet alanlarından biri de Koçerat bölgesindeki Siwêdiyê köyünde bulunan Tiflê Benzin İstasyonu oldu. İstasyonun 3 kez SİHA ile bombalandığı, çok sayıda işçinin yaralandığı kaydedildi. İşgalci devlet daha sonra burayı bir kez daha bombaladı. Ambulans ve halkın, SİHA hareketliliği nedeniyle olay yerine gidemediği belirtildi. 

Derik'te bir gaz istasyonu da bombalandı. Kente bağlı Banê Şikeftê köyündeki gaz istasyonunun zarar gördüğü belirtildi. 

Yerel saatle 03.00'e doğru Qamişlo'nun Qenatsiwês mahallesi bombalandı. 

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları Cizre Kantonu’nun Tirbespiyê kentinin kuzey kırsalındaki Seîde köyünde  Ûda Petrol İstasyonu'nu bombaladı. Hasara ilişkin henüz bir bilgi elde edilemedi. Söz konusu istasyon 2023’ün sonunda ve 2024ʹün başında da işgalci Türk devleti tarafından hedef alınmıştı.