İsveç'te Türk devletinin saldırıları protesto edildi

Türk devletinin Maxmur ve Şengal'a yönelik saldırıları İsveç'in Göteborg ve Helsingborg illerinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Borlänge ve Gävle illerinde de Kürdistanlılar, belediye ve medya kuruluşlarını ziyaret ederek tecrit ve Güney Kürdistan'a yönelik saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

GÖTEBORG

İl merkezindeki meydanda bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin Maxmur ve Şengal'e yönelik saldıruılarını protesto ettti.

“Maxmar ve Şengal'le dayanışma” ve “Kürt Halkı yalnız değildir” yazılı pankratların taşındığı eylemde yapılan konuşmalarda Güney Kürdistan ve Rojava'ya yönelik saldırıların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecritten bağımsız olmadığına dikkat çekildi.

Kürt Halkı ve dostlarına Türk devletinin tecrit ve katliamlarına karşı mücadeleyi yükseltme çağrılarının yapıldığı eylemde “Katil, faşit Erdoğan”, “Türk ordusu Kürdistan'dan defol” gibi Türk devletini kınayan sloganlar atıldı.

İsveç ve Avrupa Birliği'den sessizliklerini bozmaları ve Türk devletinin uluslararası sözleşmeleri ihlaline karşı tutum almaları talep edildi.

HELSİNGBORG

Helsingborg ilinde düzenlenen eylemde Kürdistanlılar, üzerinde “Türk devletinin Kürdistan'ı işgalini durdur”, “Yaşasın öz yönetim” ve “Öcalan'a özgürlük” yazılı pankrat ve Kürt Halk Önderi Öcalan'ın portrelerini taşıdı.

Türk devletini kınayan sloganların atıldığı eylemde İsveç ve Avrupa Birliği'ne Türk devletinin vahşetine karşı harekete geçmeleri çağrısı yapıldı.

GÄVLE

Gävle Demokratik Kürt Toplum Merkezi yöneticileri ilde yayınlanan iki yerel gazeteyi; Arbetarbladet ve Gefledagblad gazetesini ziyaret ederek redaksiyonları Türk devletinin Maxmur ve Şengal'a yönelik saldırıları hakkında bilgilendirdi.

Erdoğan ve Türk devletinin bir yandan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecriti ağırlaştırırken aynı zamanda Kürdistan'a yönelik askeri saldırılarını artırdırdığına dikkat çeken dernek yöneticileri, konu hakkındaki dosyayı redaksiyonlara teslim etti.

Gazete yöneticileri konuya yer vereceklerini söyledi.

BORLÄNGE

Önceki gün Borlänge Tren Garı'nda gerçekleştirdikleri bir eylemle Türk devletinin saldırılarını protesto eden Kürdistanlılar, dün de Belediye Başkanı ziyaret edip, Türk devletinin Maxmur ve Şengal'a yönelik saldırıları hakkında bilgilendirdi.

Daha sonra ilde yayınlanan Borlänge gazetesini ziyaret etti. Belediye Başkanı ve gazete yöneticileri konuyu ele alacakları sözlerini verdi.