İsviçre’de DAİŞ ve El Kaide operasyonu

İsviçre'nin Fribourg Kantonunda gerçekleşen eş zamanlı ev baskınlarında El Kaide ve DAİŞ bağlantılı 4 kişi gözaltına alındı.

İsviçre Federal Savcılığının yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Fribourg Kantonunda eş zamanlı olarak 3 eve El Kaide ve DAİŞ operasyonu düzenlendi. Federal Polis, Federal İstihbarat ve Kanton polisinin ortak düzenlediği operasyon kapsamında aralarında bir kadının da olduğu 4 kişi göz altında alındı.

Federal Savcılık tarafından yapılan açıklamada, operasyonların gözaltına alına kişiler hakkında farklı tarihlerde DAİŞ ve El Kaide ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle başlatılan kovuşturma yapıldığı duyuruldu. Gözaltına alınan El Kaide ve DAİŞ bağlantılı kişilerin Kosova ve Makedonya kökenli olduğu öğrenildi.

Operasyonların geçtiğimiz günlerde Türk kökenli Türkiye-İsviçre çifte vatandaşlığına sahip 26 yaşındaki DAİŞ bağlantılı Ömer A. bıçaklı saldırı sonucu bir Portekiz vatandaşının katletmesinin ardından gelmesi dikkat çekti. Ömer A, gözaltında “Peygamberin intikamı için yaptım” ifadelerini kullanmıştı.

 

https://anfturkce.com/avrupa/tuerk-cihatci-itiraf-etti-peygamberin-intikami-icin-yaptim-145767