İsviçre’de yeni yıl etkinliklerinde tutsaklar selamlandı

İsviçre’nin Winterthur ve Aarau kentlerinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezleri yeni yıl etkinliği düzenledi. Etkinliklerde tecride karşı direnen tutsaklar selamlandı.

İsviçre'nin Winterthur şehrinde yılbaşı etkinliği düzenlendi. Winterthur Kürt Toplum Merkezi'nin organize ettiği etkinlik Royal Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yüzlerce Kurdistanlının katıldığı etkinliğe sanatçılar Hozan Şemdin, Hozan Kawa Urmiye, Akın Oğul, Mesut Med, Winterthur Kürt Kültür Merkezi Çocuk Korosu ve Müzik Grubu, eski HDP Milletvekili Musa Farisoğulları, eski BDP Eşbaşkanı Mehmet Aslan ve eski Sur Belediye Eşbaşkanı Abdullah Demirbaş katıldı.

Winterthur Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı İsmail Kaya, "2024 yılının Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlandığı bir yıl olmasını temenni ediyorum" dedi.

Açlık grevindeki tutsakların selamlandığı etkinlikte konuşan Musa Farisoğulları da İmralı'da uygulanan tecride ve bu tecridin bertaraf edilmesi için başlatılan yeni hamleye dikkat çekti. Farisoğulları, "Kürt halkının ve dostlarının başlattığı “Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesinin mutlaka sahiplenilmesi ve başarıya ulaşması gerekiyor" dedi. Farisoğulları, "Başlatılan bu hamlede dostlarımızı yalnız bırakmamalıyız, onlarla beraber 2024 yılında Önder Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridi kırıp fiziki özgürlüğünü mutlaka sağlamalıyız" dedi.

AARAU

İsviçre’de bir başka etkinlik ise Aargau kantonunda yapıldı. Aarau Mehmet Tunç Halk Meclisi ve Rojbin Kadın Meclisinin ortaklaşa organize ettiği, Lenzburg kentinde bulunan Kürt Demokratik Toplum merkezi lokalinde yapılan etkinliğe özellikle mülteci kamplarında kalan çok sayıda kişi ve aile katıldı.

LENZBURG

İsviçre’nin Lenzburg kentinde Rojbin Kadın Meclisinin öncülüğünde CDK lokalinde yapılan etkinliğe özellikle mülteci kamplarında kalanlar davet edildi. Etkinliğin açılışında konuşan Kürt Siyasetçi Serhat Agirî, "Bu yıl, her alanda mücadele dolu bir yıl oldu. Başta Önder APO’nun İmralı direnişi, dağlarda gerillalarımız bütün savaş suçu kimyasallara karşı direnişi, yine zindanlarda tutsak arkadaşlarımızın, gerek Avrupa ve gerekse 4 parça Kurdistan'da direnen bir halk gerçekliğimiz var. Bu direnişe sahip çıkmalıyız. Önder APO ne diyordu? 'Komünü olmayan benim yoldaşım değildir' diyordu. Bütün arkadaşlarımız meclis ve çalışmalarda yer almalıdır. 2024 yılının özgürlüğe ve barışa vesile olmasını diliyorum” dedi.

Etkinlikte Mehmet Tunç Meclisi bünyesinde çalışmalarını sürdüren müzik grubunun ezgileri eşliğinde halay çekildi.