Özgürlük Nöbeti’ni 598’inci haftasında yeni bir grup devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde yürütülen nöbet eylemini 598’inci haftasında Britanya’dan gelen bir grup devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı nöbet eylemi yeni bir grupla devam ediyor.                                                

Nöbet eylemini 598’inci haftasında Britanya’dan gelen dört kişilik bir grup devraldı.

Grupta Zerdeşt Hewrami, Baran Serhat, İsmet Aris ve Hereş Rouf yer aldı.

Grup yaptığı açıklamada Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde olduklarını belirterek, 25 yıldır tecrit uygulandığını ve yaklaşık 3 yıldır hiçbir haber alınamadığını kaydetti.

Nöbet eylemcileri “Biz bunu kabul etmiyoruz” dedi. 10 Ekim’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm için başlatılan küresel hamleye dikkat çeken grup sözcüsü Zerdeşt Hewrami, “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için hamleye katılan herkesi” selamladı.

Cezaevlerinde bu amaçla başlatılan dönüşümlü açlık grevlerini de hatırlatan Hewrami, “Önder Apo’nun yolu halkların özgürlük yoludur. Önder Apo’nun özgürlüğünü insanlığın özgürlüğü olarak görüyoruz. Tecridi kabul etmiyoruz” dedi.