Şehit Dilbirîn Amed Hannover’de anıldı

25 Ekim 2023 tarihinde Şedadê bölgesinde meydana gelen bir kaza sonucunda şehit düşen Dilbirîn Amed (Hamdullah Toprak), Almanya'nın Hannover şehrinde anıldı.

2008 yılında Kürdistan Özgürlük Hareketi'ne katılan Dilbirîn Amed, katılımından şehadetine kadar Kurdistan'ın birçok bölgesinde bulunarak mücadele verdi. Şehit Dilbirîn Amed'in anma törenine çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Anma töreni, bir dakikalık saygı duruşunun ardından Şehit Dilbirîn Amed'in ailesi ve yakınlarının yaptığı konuşmayla devam etti.

Dilbirîn Amed'in özgürlük mücadelesine katılmadan önceki özgürlük arayışlarına vurgu yapan şehit ailesi, en doğru sahiplenmenin şehitlerin ardılları olmak olduğunu ifade etti.

Anma toplantısına katılan KOMAW Eşbaşkanı Xoşnav Ata, Kurdistan Özgürlük Mücadelesi'nin şehitlere yaklaşımının, mücadeleyi büyütmek ve hamlesel çıkış yapmak olduğuna vurgu yaptı.

Ata, Dilbirîn Amed ve yoldaşlarının faşist Türk Devleti ve çetelerinin işgal saldırılarına karşı kahramanca direnişlerine dikkat çekti. Aynı zamanda, işgal saldırılarının uluslararası komplo ve tecritle bağlantısına değindi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun siyasi çözümü temelinde başlatılan hamleye de değinen Ata, "Gerillayı sahiplenmek, Önder Apo'yu sahiplenip İmralı işkence sistemini yıkmak ile mümkündür" dedi.

Anmada şehadet belgesinin aileye teslim edilmesinin ardından, şehit Dilbirîn Amed'in mücadele hayatına dair bir sinevizyon izlendi. Anma töreni, sloganlar eşliğinde sona erdi.