‘Şêx Saîd Kürt toplumunun vazgeçilmez değeridir’

Mezopotamya Dinler ve İnançlar Platformu, Şêx Saîd’in Amed’de isminin bir bulvara verilmesi üzerine başlayan hakaretlere yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Mezopotamya Dinler ve İnançlar Platformu açıklamasında, son dönemlerde AKP ve MHP kayyumlarının marifeti ile Kürt toplumun değerlerinden Şêx Saîd isminin bir bulvara verildiği yönünde bir algı operasyonu oluşturulduğu belirtildi.

Kayyumlar eliyle Kürt toplumunun değerlerine hakaret amaçlı ahlaksız bir taktik ile yıpratma hamlesi ve bu şekilde oy alma hesabı güdüldüğü vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Şêx Saîd ve şehit arkadaşlarının kabirlerinin ortaya çıkarılması ve mezar yerlerinin bilinmesi için verilen bütün soru önergelerini ret eden AKP ve MHP hükümetinin bu tuzağı, danışıklı ve çirkin bir planlamadan başka bir şey değildir. Şêx Saîd ve milletinin gerçek ve azılı düşmanları, Kemalizm ve onun bütün türevleridir. Unutulmamalıdır ki, son 20 yılda İslam adını istismar ederek iktidara gelenler, sadece Kemalizm’in yeşil ton farkıdır. Kürt’e karşı geliştirilen bu planlama ve algı operasyonları Kürt’ün kökünü kazıma, Kurdistan davasının köküne kibrit suyu dökme amaçlıdır. Şêx Saîd’in torunlarını her türlü teknik silah ve mühimmat ile katleden ve bunu böbürlenerek anlatanlar, biz Kürtlerin rehberi olan Şex Saîd’in adını bulvara veriyoruz diyerek bizleri aldatacaklarını mı sanıyorlar? AKP- MHP iktidarının bu salvo ve girişimleri biz Kürtlere olduğu kadar Kurdistan’da yaşayan farklı din ve inançtan topluluklara da aymazca hakaret anlamına gelmektedir. Kemalizm’in fideliğinde yetişen devşirmeler ve rantçılar adeta salyalarını değerlerimiz, önderlerimiz ve şehitlerimiz üzerine boca etmektedirler. İsim ve menşeleri değişik olsa da ham maddeleri aynı olan, Turancı ve ırkçılar elbet necip Kürt milletinin bilincine ve imanına çarparak tuzla buz olacaklardır. Kürt milletinin azılı düşmanı olan bu sistem ve onun ırkçı uzantılarının rehberlerimize yaptıkları hakaretleri, onlara misli ile iade ediyoruz. Bizler Kurdistan’ın farklı inanç ve mezhepleri olarak rehberimize ve değerlerimize yapılan bu ahlaksızca saldırıları daha fazla mücadele ile bertaraf edeceğiz. Bu saldırıları mücadelemizin ileri bir gerekçesi yaparak özgürlüğümüze ulaşacağız. Bu hakaretler ve arsızca yaklaşımlar, bizleri onların davalarına daha fazla bağlayacak ve onların amaçlarını gerçekleştirmemize ivme kazandıracaktır. Bunu sarsılmaz değerimiz olan Kalê Şêx’e hakaret edenler gözleri ile görecek ve kahırlarından öleceklerdir. Özgür bir Kurdistan inşa edilecek, Şêx Saîd ve dava arkadaşlarının, Seyîd Rıza, oğlu ve arkadaşlarının ve Said-i Kurdî’nin kabirleri yapılacak, Kürtlerin baş taçları olarak kutsal Kurdistan topraklarında, hak ettikleri yere mutlaka oturtulacaklardır. Böylelikle bu topraklarda yaşayan herkes, bu kirli ve suçlu sistemden ilelebet kurtulacaktır. Tüm Kürtleri bu sistemin parçası olan parti, cemaat, örgüt ve tarafların gerçekliklerini akıllarından çıkarmadan onlara karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Bu hakaretler ve onların sahibi bu sistemi topraklarımızdan söküp attığımızda, tarihin çöp sepetine gönderdiğimizde hak vuku bulacaktır.”