Açlık grevleri BM önünde selamlandı

Cenevre'deki BM ofisi önünde Türkiye ve Kurdistan'daki tutsakların açlık grevi direnişi selamlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) ofisi önünde sürdürülen oturma eylemi 4'üncü yılına yaklaşıyor.

Kurdistanlılar, BM ofisinin bulunduğu Nations Meydanı'nda açtıkları çadır etrafında 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba oturma eylemi düzenliyor. Bu hafta düzenlenen eylemde Kürdistanlılar "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm' hamlesi kapsamında Türkiye ve Kurdistan cezavlerindeki tutsakların 27 Kasım’da başlattığı süreli dönüşümlü açlık grevi eylemleri selamlandı.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı (CDK-Ge) Mehmet Latif Çelebi, Cenevre oturma eyleminin 4'üncü yılına girmesi nedeniyle 13 Aralık'ta düzenlenecek merkezi yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Kurdistan'la dayanışma ve Rojava Devrimi'ni sahiplenme temelinde Fransa ve Belçika'nın ardından İsviçre'de kuruluşunu ilan eden enternasyonalist oluşum Serhildan Grubu adına Kütüphaneci Anne Claude söz aldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 24 yıldır tecrit altında tutsak edildiğini ifade eden Anne Claude, "3 yıldır ise bu tecrit bir işkenceye dönüştürülerek bugün en ağır şekliyle devreye konulmuştur. Abdullah Öcalan'ın yaşamına ilişkin kaygılar artmıştır" dedi.

Serhildan Grubu olarak bu akşam Kurdistan tarihine ilişkin bir etkinlik düzenleyeceklerini belirten Anne Claude'nin konuşmasının ardından Kurdistanlılar oturma eylemine geçti.