Almanya'da Kürtler PKK'nin yıl dönümünü selamladı

Almanya'daki Kürtler, Hildesheim kentinde PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Almanya Hildesheim kentinde PKK'nin kuruluş yıl dönümü Halle 39 salonunda kutlandı. Kutlamaya çok sayıda kentten 2000 civarında Kürdistanlı yurtsever katıldı.

Alman polisinin geceyi sabote etme girişimine ise Kürdistanlılar izin vermedi.

Hakime Yousef ile Adnan Ose'nin sunuculuğunu yaptığı etkinlikte Ronahî Kadın Meclisi adına ve Meryem Kadın Komünü'nden Hayat Donma tarafından konuşmalar yapıldı.

Etkinlikte Heyva Sor a Kurdistanê'nin Kardeş Aile Kampanyası'na da destek verildi.

'PKK KÜRTLERİ UYANDIRDI'

Eski Milletvekili Kemal Aktaş'ın ardından konuşan NAV-DEM Eş Başkanı Tahir Koçer, PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutladı. Koçer, "PKK halkların umuduyla kuruldu ve onlar da bütün dünyadaki insanları temsil ediyorlar. Kürtler kendi kimliğinden utanıyordu, kendi varlığından uzaklaştırılmıştı, ülkesinden uzaklaşmıştı. Bilmiyordu ülkesi neresidir, kültürü nedir, tarihini bilmiyordu... Fakat PKK’nin kuruluşuyla Kürtler uyandı ve köleliği kabul etmedi" dedi.

ALMAN HÜKÛMETİNE UYARI

Koçer, Alman devletinin Kürtlere dönük politikalarına da tepki göstererek, Kürtlerin Ortadoğu'da insanlık için yürüttüğü mücadeleye dikkat çekti. Koçer, "Biz 1,5 milyon vatandaşı temsil ediyoruz" diyerek, Alman hükûmetini uyardı.

Konuşmacılardan olan NAV-YÊK Sözcüsü de Êzidîler için PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Gecenin kültür bölümünde ise, Dîyar, Hozan Axin, Bülent Turan, Rojbin Kızıl, Koma Volkana Şoreşê, Celoviz, Dimlî Amed ve Koma Lalış sahne aldı.

Ciwanên Azad Hildesheim ve Hannover adına konuşmlar yapıldı ve gençler marş eşliğinde salona girdiler.

Gençlerin mesajlarından sonra Fadıl Donma tarafından hazırlanan sinevizyon Kürdistanlılara sunuldu. Sinevizyonda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan'ın mesajlarından sonra Kürdistanlılar ayağa kalktı ve alkışladı.