Almanya’da seçim öncesi çok sayıda siyasetçiye tehdit mektupları

Almanya’da önde gelen birçok federal milletvekili ve parti liderlerine tehdit amaçlı içerisinde bilinmeyen bir toz madde bulunan mektuplar gönderildi.

Pazar günü yapılacak federal genel seçimler öncesinde sağ ve soldan çok sayıda parti lideri ve milletvekiline tehdit mektupları gönderilmesi dikkat çekiyor.

İçerisinde beyaz toz maddenin bulunduğu tehdit mektuplardan birinin Bavyera Eyalet Başbakanı ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer’e gönderildiği bildiriliyor.

Yeşiller Partisi başbakan adayı Katrin Göring-Eckardt ile Yeşiller milletvekili Hans-Christian Ströbele ile Sol Parti (Die Linke) milletvekilleri Gregor Gysi ve Gesine Lötzsch de hedef alınan diğer siyasetçiler oldu. Dikkat çeken bir diğer kişi ise, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in eşi Joachim Sauer oldu.  

Alman polisi ve adı geçen siyasetçiler tehdit mektuplarının varlığını doğrularken, Federal İçişleri Bakanlığı, mektuplarda yer alan toz maddenin incelendiği bilgisini verdi. Tehdit edilen siyasetçilerin söz konusu maddeden etkilenmedikleri de bildirildi.

DAİŞ VEYA AŞIRI SAĞCILAR GÖNDERMİŞ OLABİLİR 

Tehdit mektuplarının bazılarında aşırı sağcılar tarafından gönderildiği tahmin edilirken, Hans-Christian Ströbele’ye gönderilen bir mektupta Arapça ‘ölümcül, dokunmayın, şarbon, Allah büyüktür” yazıldığı öğrenildi.

Uzmanlar, söz konusu mektubun anadili Arapça olmayan bir kişi tarafından yazıldığının anlaşıldığını ve aşırı sağcılar tarafından DAİŞ veya diğer radikal İslamcılar tarafından gönderildiği izleniminin yaratılmak istendiğine dikkat çekiyorlar.

Die Linke Milletvekili Gregor Gysi ise, birçok siyasetçinin özel ev adreslerinin nereden alındığının araştırılması gerektiğini söyledi.