Almanya’nın 4 kentinde 1 Mayıs kutlandı

Almanya’nın birçok kentinde 1 Mayıs etkinlilerle kutlandı.

Almanya’nın Mannheim kentinde düzenlenen kutlamada bir konuşma yapan Kürt Halkın Dostları İnisiyatifi’nden Roland Schuster, Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarını kınadı.

Alman DGB Sendikası adına yapılan konuşmada da Rojava’nın modelinin savunulması gerektiği belirtildi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde 1 Mayıs etkinlikleri kapsamında aralarında, DTKM, Partizan, Alınteri, Die Linke, Verdi sendikası, Halkların Birleşik Devrim hareketi, TKEP/Leninist, MLKP, DİDF Stuttgart, DKP ve TKİP’nin de bulunduğu onlarca kurum Marktplatz’da toplandı. Kitle, Marienplatz’a doğru yürüyüşe geçti.

“Solidaritet rottet leben”, “Kapitalist ist die Krankheit”, “Die Lösung Sozialismus”, “Wir fordern Gerechtigkeit”, “Adalet istiyoruz”, Heraus zum 1 mai” yazılı pankartlar ile PKK kurucularından Sakine Cansız ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Mazlum Doğan posterleri ve flamalar taşındı.

Yürüyüş güzergahı üzerinde büyük bir binaya Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’nın posteri asıldı. Sık sık “Bîjî Serok Apo”, “Bîjî PKK”, “Berxwedan jîyane sloganları atıldı.

ULM

Almanya’nın Ulm kentinde de ADHF, AGEB, AGİF, ATİF, KON-MED, MLPD, SYKP, AKM, DKP, Grup Yorum Kolektifi, SKB, SYKP Kadın Meclisi, Halk Cephesi, Young Stuggel, Mor Kızıl Kolektif, HDP / HDK Bileşenleri, Partizan, PGI/MLM, MLKP, Umweltgewerkschaft, Rebell, YDG, Yeni Kadın, Enternasyonal Birlik taraftarları 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı.

1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada “Başvurumuz kabul edildi ve ilan ettiğimiz gibi; 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın meydanda kutlanması için çalışmalarımızı başarıyla yürüttük ve etkinliğimiz coşkuyla tamamlandı” dendi.

Miting Ulm kentinin en büyük meydanı olan Münsterplatz’da gerçekleştirildi.

Saygı duruşu mitingde Grup Yorum Kolektifi tarafından seslendirilen şarkılar da seslendirildi.

Miting boyunca "Yaşasın 1 Mayıs”, “Bijî yek Gulan”, “Es lebe 1. Mai", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" ve "Yaşasın devrim ve sosyalizm!".

NÜRNBERG

Almanya'nın Nürnberg kentinde 1 Mayış Dünya İşçi ve Emekçiler Günü kutlandı.

Medya Halk Evi ve Alman Lînke Liste partisi tarafından organize edilen kutlama çerçevesinde Ausesplatz önünden başlayan yürüyüş Conmarte meydanında yapılan açıklama ile son buldu.