Anvers'te 1. Gençlik Festivali düzenlendi

Anvers'te düzenlenen Gençlik Festivali'nde konuşan Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, "Gençlerin hareket ve örgütlülüğü Rêber Apo'ya özgürlük, Kurdistan'a statü sürecine dönüşmelidir" dedi.

Belçika'nın Anvers kentinde Devrimci Gençler Birliği öncülüğünde 1'inci Gençlik Festivali düzenlendi. 

Festival, gençlerin kent merkezinde yürüyüş yapması ve saygı duruşunda bulunmasıyla başladı. 

Gençler adına bir konuşma yapılarak, Anvers'te ilk kez bir festival düzenlendiği ve ileriki dönemlerde farklı etkinlikler düzenleneceği ifade edildi.  

Konuşma ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın gençliğe yönelik konuşmalarından derlenen bir sinevizyon izlendi. 

Festivale katılan Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal da bir konuşma yaptı. Kartal, Kürt Gençlik Hareketinin çalışmalarının önemini ifade ederken Abdullah Öcalan'ın sözlerine atıfta bulunarak, "Genç başladık, genç başaracağız şiarı sadece bir slogan değil, bu hareketin felsefesidir. Nasıl ki Kurdistan'da işgalcilerin konsepti boşa çıkarıldı ve Kürt Hareketi kurulduysa bu, gençlerin öncülüğünde gerçekleşti. Gençlerin bu hareket ve örgütlülüğü, Rêber Apo'ya özgürlük, Kurdistan'a statü sürecine dönüşmelidir. Ve eğer gençler 'biz ülkemizin fedaileriyiz' diyorsa, o halde bu amaca göre hareket etmeliler" dedi ve festivali selamladı. 

Saat 16.00'da başlayan etkinlik, geç saatlere kadar sürerken Gençler, sık sık attıkları "Bijî Rêber Apo" sloganı ve Koma Çar Stêrk, Xelîl Sadiqî, Şerîfo, Hozan Aydın ve Hozan Dilovan'ın stranları eşliğinde coştu.