Araziye girişi engellenen köylüler yolu trafiğe kapattı

Araziye girişi korucubaşı ve Türk askeri tarafından engellenen Zivingê Şikaka halkı, yolu trafiğe kapattı.

Şirnex'ın Basa (Güçlükonak) ilçesine bağlı olan ve Gabar Dağı bölgesinde bulunan Zivingê Şikaka köyüne on gündür köylüler giremiyor. Korucubaşı Mesut Öner, otuz hanenin hak sahibi olduğu araziye köylülerin girişine engel oluyor ve jandarmanın bilgisi dahilinde araziyi kiralıyor ve ormanlık arazide bulunan ağaçları kesip satımını yapıyor. Korucubaşı Mesut Öner, aynı zamanda İstiklal Bombacısı olarak bilinen Ahlam Albashir’le telefon görüşmeleri ortaya çıkan Mehmet Emin İlhan'ın akrabası.

KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI

On gündür köyün girişinde bekleyen köylüler, eylem yaparak köye giden karayolunu ulaşıma kapattı.

Köylülerin Güçlükonak-Siirt karayolunu eylem yaparak ulaşıma kapatmasıyla şehirlerarası karayolu trafiği durdu ve uzun tır ve kamyon konvoyları oluştu.

Jandarma tarafından ablukaya alınan köylüler, beraberlerinde getirdikleri konteynerleri arazilerine yerleştirmek ve arazilerin üzerinde tek hak sahibi olmak istiyor.

Arazilerini kendi rızaları dışında kiraya veren ve ormanlık arazide kesimini yaptırdığı ağaçları satan korucubaşı Mesut Öner'den şikayetçi oldukları halde jandarma tarafından herhangi bir müdahale yapılmadığını belirtiyor.

Ağaç kesiminin durdurulmasını isteyen köylüler, talepleri gerçekleşmeden yolu trafiğe açmayacaklarını belirtti.

Jandarmanın müdahalesi sonrasında tekrar ulaşıma açılan karayolunun kenarına arazilerine yerleştirmek için getirdikleri konteynerleri yığan köylülerin bekleyişi sürüyor.