Başkent Bern ve Solothurn'da stant açıldı

Bern ve Solothurn’da “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi için açılan stantlarda Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü etkinliklerine ve PKK’nin 45’inci kuruluşu kutlamalarına katılım çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle 10 Ekim'de global çapta başlatılan "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" hamlesi çerçevesinde İsviçre'de eylemler devam ediyor. Başkent Bern ve Solothurn’da bugün stant açıldı.

BERN

Bern'de oluşturulan Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi, Bahnhhofplatz'ta stant kurdu. Stantta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik yıllardır süren mutlak tecrit kamuoyuna birebir görüşmeler ve bildiriler yoluyla anlatıldı. Ayrıca Abdullah Öcalan'ın kitapları İsviçre kamuoyuna tanıtıldı.

Bern Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Hınar Dilmeç, Kürt halkının dostları öncülüğünde başlatılan hamle kapsamında alanlara çıkıp Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep ederken fikirlerini de kamuoyuna tanıttıklarını aktardı. Dilmeç, “Demokrasiden yana ve vicdan sahibi herkesi bu hamlede yer almaya çağırıyoruz” dedi.

Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi’nde yer alan gazeteci aktivist Dilbirin Turgut ise, İmralı tecrit işkencesinin Kürt halkı açısından kabul edilemez bir sürece evrildiğini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne yönelik İsviçre genelinde onlarca merkezde eylemlerinin kesintisiz sürdürüldüğünü dile getiren Dilbirin Turgut, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nün arifesinde olduklarını hatırlatarak, şunları söyledi: “Kürt kadınlarına özgürlüğün yolunu açan Önder Apo'nun fikirleri, ezilen tüm halkların da kurtuluş umudu olmuştur. Bu kapsamda yarın İsviçre'nin onlarca merkezinde düzenlenecek 25 Kasım eylemlerinde de Önder Apo'nun demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmasını anlatmaya ve Önderliğimizin özgürlüğünü talep etmeye devam edeceğiz.”

SOLOTHURN

Solothurn’da dün başlatılan stant eylemi ikinci gününde düzenlenen basın açıklamasıyla sonlandırıldı. 

Kreuzacker meydanında açılan stant, Solothurn Belediye Başkanı ile kanton milletvekilleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından ziyaret edildi. Aktivistler, tecridin boyutlarına ilişkin ziyaretçilere bilgilendirme yaptı.

Eylemin ikinci gününde konuşan Siyasetçi Serhat Agirî, İmralı tecrit sistemini anlattıktan ve Ortadoğu’da yaşanan krizlere dikkat çektikten sonra, “Bu kriz ve kaostan kurtulmanın tek çaresi Önderliğimizin bizlere sunduğu perspektifte yatmaktadır. Bizler bu perspektifi tüm dünyaya yayarken hem Önderliğimizin hem de Kürt halkının özgürlüğünü sağlamış olacağız" dedi.

Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi Üyesi Mazlum Kızıldağ da “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında alanlarda olmaya devam edeceklerini ifade ederek, PKK'nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle 2 Aralık günü Luzern’de düzenlenecek merkezi kutlamaya katılım çağrısında bulundu.