Bellinzona'da Abdullah Öcalan'ın kitapları okundu

Abdullah Öcalan Kitaplarını Okuma Günleri'nin İsviçre'deki durağı Bellinzona oldu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde kaleme aldığı kitaplarının tanıtımı çerçevesinde başlatılan kitap okuma günleri kampanyası İsviçre'de sürüyor.

“Zindanları yıkan düşünceler - Fikirler hapsedilemez” felsefesi temelinde dünyanın yüzlerce merkezinde sürdürülen kampanya İsviçre'de ise Cenevre, Basel, Zürih ve Bern kentlerinin ardından Bellinzona kentinde gerçekleştirildi.

Forum Sinema salonunda gerçekleşen okuma günleri etkinliğine çok sayıda siyasi parti, devrimci kurum, sivil toplum örgütü ve Kurdistanlılar başta olmak üzere yüzlerce kişi katıldı.

Kobané filminin gösterimi sonrası etkinlik kapsamında bir sunum yapıldı.


'ÇALIŞMALARA ARALIKSIZ DEVAM EDİLMELİ'

Kobanê'nin Yeniden İnşası Derneği Başkanı olan Onkolog ve Ulusal Parlamento Danışman Üyesi Dr. Franco Cavalli, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması temelinde fikirlerinin halklara ulaşması için  çalışmaların aralıksız sürdürülmesi gerektiği ifade etti.

Cavalli, "Yoldaş Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması bizler için en temel  ve en önemli çalışma olacaktır" diye konuştu.

Halkların demokrasiye ulaşmalarının kadın özgürlükçü ve ekolojik bir yaşam modeli sunan Abdullah Öcalan'ın felsefesiyle yaratılan Rojava Devrimi'nin yaşatılmasıyla mümkün olacağı vurgulandı.

Etkinlik Abdullah Öcalan'ın kitaplarından pasajların okunmasıyla devam etti.