Berlin’de şehit anması

Türk devleti ve DAİŞ çetelerinin saldırısında şehit düşen YPG/YPJ ve HPG savaşçıları Berlin'de anıldı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de NAV-DEM merkezinde Kürt Özgürlük mücadelesinde şehit düşen savaşçılar için bir anma düzenlendi. Enternasyonalist grupların öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte; Efrîn direnişinde şehit düşen İspanyol savaşçılar Samuel Prada Leon (Baran Galicia), Fransız Bretonlu Olivier Le Clainche (Kendal Breizh), İngiliz Anna Campbell (Hêlîn Karaçox), Türkiyeli Ara Makhno, Reqa’da şehit düşen Hollandalı Sjoerd Heeger (Baran Sason), Rojava’da şehit düşen Arjantinli Alina Sánchez (Lêgerîn Çiya) anıldı.

TÜRK DEVLETİNİN FAŞİZMİNE KARŞI SAVAŞTILAR

Anmada Rojava’daki Jineoloji Akademisi’nin Lêgerîn Çiya için yazdığı mektup okundu. Mektupta Arjantin’den Avrupa’ya dünyanın her yerinden kadınların mücadelesini birbirine bağlayan ve Rojava’da bir sağlık sistemi kurulması için çaba harcayan Lêgerîn Çiya’nın herkesi etkileyen kişiliği anlatılarak enternasyonal kadın mücadelesini yükseltme çağrısı yapıldı.

Ardından Enternasyonalist Komün’den Hêlîn Karaçox için gönderilen mektup okundu. Hêlîn Karaçox’un haksızlıklara her zaman karşı çıkan kişiliği anılarak yalnızca DAİŞ’e değil Türk devletinin faşizmine karşı da savaşılması gerektiğinin bilinci ile hareket ettiği ve Efrîn’e gittiği anlatıldı.

ALMANYA'DAN ÖZGÜRLÜK SAFLARINA KATILDI

Anmada, Medya Savunma alanlarında şehit düşen Şehit Agiri (Birdal Burhanlı) ve Dersim’de şehit olan Kemal Garzan'ın (Medeni Sayılgan) yakınlarından Metin Elçi, Burhanlı'nın halası Dayê Köker de birer konuşma yaparak şehitlerin bıraktığı yerden mücadeleye devam etme çağrısında bulundu.

Efrîn'de şehit olan Şervan Urfa'ya (Ahmet Kaplan) ilişkin konuşan dayısı Ömer Taşkıran Şervan Urfa’nın Almanya’dan harekete katıldığını ve küçüklüğünden beri devrimci kişiliğinin ön plana çıktığını ifade etti. Anmada ayrıca şehitlerin mesajlarının da yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sık sık, "Şehit Namirin" ve "Bijî Serok Apo" sloganlarının atıldığı anmanın sonunda yarın saat 15.00'da yapılacak olan 24 Haziran seçimleri değerlendirme toplantısı için çağrıda bulunuldu.