DAİŞ’in Alman propaganda şefi YPG’nin operasyonunda ölmüş

Yıllarca DAİŞ çetelerinin propaganda işlerini yürüten ve videolarla Batılı ülkeleri terör eylemleriyle tehdit eden Christian Emde’nin YPG’nin Suriye’nin doğusunda gerçekleştirdiği operasyonlarda öldüğü ortaya çıktı.

Christian Emde, Almanya’da en fazla tanınmış DAİŞ çetesi üyesiydi. 2003 yılında Müslüman olduğunu açıklayan, yıllarca radikal gruplar içinde yer aldıktan sonra DAİŞ’in kuruluşuna katılmak için Kuzey Ren Vestfilya Eyaleti’nden Irak ve Suriye’ye giden Emde’yi Alman kamuoyu 2014 yılının tanımaya başlamıştı.

O dönem Alman gazeteci Jürgen Todenhöfer’e röportaj veren DAİŞ çete üyesi Emde Alman devleti İslam'la uzun süreden bu yana savaşıyor. Çok uzun süreden bu yana. Bu nedenle Almanya terör eylemlerinin Almanya'da da yapılacağından emin olmalı” şeklinde batılı ülkeleri tehdit etmişti.

Uzun yıllar DAİŞ’in propaganda işlerini yürüten ve DAİŞ’in internet ortamında yayınladığı videolarda batılı ülkelerini terör eylemleri gerçekleştirmekle tehdit eden Christian Emde’nin 2018’in sonlarında YPG/QSD’nin Suriye’nin doğusundaki bölgelerde düzenlediği operasyonlardan birisinde öldürüldüğü ortaya çıktı.

Bild gazetesinin Emde’nin şu anda hayatta olmadığına dair geçtiği haberi Alman haber ajansı DPA da güvenlik kaynaklarına dayandırarak doğruladı. Alman medyasında yer alan bir başka bilgiye göre ise QSD’nin DAİŞ çetelerine yönelik başlattığı son operasyonlarda Emde’nin Suriyeli eşi ve çocuklarıyla teslim oldu.