Diriliş Bayramı Viyana’da kutlandı

27 Kasım Diriliş Bayramı kapsamında Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

PKK’nin 45’inci kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Viyana’da bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesini selamladı.


Kutlamada Defend Kurdistan adına yapılan konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komplo halklara yönelik komplo olarak nitelendirilerek “30 aydan fazla bir süredir Önder Apo’dan hedef alamıyoruz. Türk devleti dünyanın umut ışığını söndürmeye çalışıyor ama bunu asla başaramayacaklar” denildi.

FEYKOM Divan üyesi Halis Gimgim ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan hamleye değinerek “herkes bu hamleyi sahiplenmeli ve gereken dayanışmayı göstermelidir” şeklinde konuştu.

Civaka Azad eşbaşkanı Ahmet Zirek ise  “Reber Apo’nun fikri bütün dünyaya yayılıyor. Bugün fiziksel olarak tecrit altinda olmasina rağmen fikir ve düşünce olarak her yerde” şeklinde konuşarak hamleye herkesin katılması çağrısında bulundu.

Kutlamada FEYKOM, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir imza kampanyası başlatıldığını ve toplanan imzaların hükümete sunulacağını açıkladı.

Gecede “Öcalan’ın Kitapları Günü” etkinlikleri kapsamında Kürt Halk Önderinin eserleri sergilendi.

Geç saatlere kadar devam eden kutlamada Hozan Cömerd, Hozan Ariana, Berfin Aktay, Hozan Axîn ve Koma Rojava sahne aldı.

Gece çekilen halaylar ve “Bijî Serok Apo” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganlarıyla sona erdi.