Erivan’da PKK’nin kuruluş yıl dönümüne ilişkin halk toplantısı

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan Azınlıklar Evi'nde PKK'nin 45. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir halk toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı ve PKK'nin kuruluşuna dair Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın değerlendirmelerini içeren bir sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Milletvekili Kinyaz Hesanov, Kurdistan Komitesi Eşbaşkanı Silo Dirboyan ve şair Mirazê Cemal günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirdi.

Konuşmacılar, 27 Kasım'ı Abdullah Öcalan başta olmak üzere özgürlük savaşçıları ve gerillalar ile tüm Kurdistan halkına kutladı.

Toplantıda, PKK'nin Kürt halkı ve insanlık için yeni bir hayat kurduğu vurgulanarak, Kürt olmaktan gurur duyulması gerektiği ifade edildi.

Konuşmacılar, düşmanın Kürt halkının varlığını inkar ettiğini ancak Abdullah Öcalan'ın liderliği ve Kurdistan İşçi Partisi'nin kuruluşuyla her şeyin değiştiğini belirtti.

Öne çıkan ifadeler şunlardı:

- "Bütün dünya PKK'ye karşı birleşerek 1999'daki uluslararası komployu devreye koydu. Özgürlük hareketini yok etmeye çalıştılar, ama başaramadılar. Önder Apo ve Kürt halkının direnişi komployu boşa çıkardı.

- "Önder Apo, PKK'nin yıkılamayacağı bir temel attı. Bugün Kürt halkının doğum günüdür, bu kutsal günü devrimin ve insanlığın tüm emekçilerinin ve insanlığın kutlu günü olarak kutluyoruz."

- "PKK gibi bir partimiz var ve Ermenistan'daki Kürt halkı gibi biz de partimiz ve önderimizle sonuna kadar ayakta duracağız."

Toplantı, "Bijî Serok Apo" sloganıyla sona erdi.