Fransa’nın bir çok merkezinde görkemli PKK kuruluş yıl dönümü kutlamaları

Fransa’da PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle birçok merkezde kutlama etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklere binlerce kişi katıldı.

PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Fransa’nın başkenti Paris’te bir çok noktada salon kutlamaları dışında sokakta görkemli kutlamalar yapıldı. Havai fişekler, aydınlatma meşaleleri, renkli dumanlarla yapılan kutlamalar, davul zurna ve halaylarla Paris’in sokaklarını PKK’nin renklerine bürüdü. 

VILLENEUVE

Kutlamaların ilk adresi Villeneuve oldu. Gar önünde bir araya gelen kitle Kürdistan İşçi Partisinin yıl dönümünü davul zurna eşliğinde havai fişeklerle kutladı. 

Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan kutlamada PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları dalgalandı.

Ateş ile PKK yazan gençler havai fişekler ve halaylarıyla geceyi şenlendirdi. Sık sık “Bijî PKK” “Bijî Serok Apo” solaganları atan kitle saatlerce halaylarına devam etti. Kitle Çerxa Şoreşê marşı ile etkinliği sonlandırdı.

REIMS 

Fransa’nın Reims şehrinde PKK’nin 45. yıl dönümünü selamlamak ve irade beyanı yapmak için Reims Gençlik Komünü bir kutlama gerçekleştirildi.

Konfeti ve meşale eşliğinde Reims Meydanı’nda yürüyüşe başlayan gençler yürüyüş boyunca sık sık ‘Biji Serok Apo, Bê Serok Jiyan Nabe, Bijî Berxwedana Gerilla, Gençlik Apo’nun Fedaisidir” sloganları attı. Ana caddeyi kısa süreliğine trafiğe kapatan gençler burada konfeti, havai fişek ve dumanlarla renkli görüntüler oluşturdu. Burada toplanan kitle halaylarla kutlamaları sonlandırdı. 

DRANCY 

Kutlamaların bir başka adresi ise Drancy banliyösü oldu. Drancy Halk Meclisi, PKK’nin yıl dönümünü dernek önünde havai fişek ve konfetilerle kutladı. Yoğun katılım ve ilginin olduğu kutlama soğuk havaya rağmen saatlerce sürdü.

Burada yapılan kutlamadan sonra kitle Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne geçerek burada pasta kesti ve çocuklara dağıtıldı. Burada da çekilen halaylar sonrası ise kutlama sona erdi.   

VİLLERS LE BELE

Villers Le Belle Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde PKK’nin 45. yıl dönümü kadın çocuk ve yurtsever halkın katılımı ile coşku ile sloganlarla başladı. Dernek önünde ateş yakan kitle halaylar ve havai fişek eşliğinde Sık sık “Bijî Serok Apo” “PKK halktır halk burada” “Jin Jiyan Azadî” sloganları atılıp gerillaya selam gönderdi.. Gece geç saatlere kadar devam eden etkinlik sloganlarla sona erdi.

MANTES LA JOLİE 

Görkemli geçen salon kutlamaları sonrası Mantes La Jolie’ de de halk kutlamaları salonla sınırlı tutmayarak dışarıya taşıdı. Saat 18.00’da Mantes La Jolie Halk Meclisi öncülüğünde dernek önünde havai fişek ve halaylar eşliğinde kutlama gerçekleştirildi. Kutlamada sık sık “Bijî PKK” sloganları atıldı.