Freiburg’da PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı

Almanya’nın Freiburg şehrinde gerçekleştirilen bir etkinlikle Kurdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 45’inci kuruluş yıldönümü kutlandı.

Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve Freiburg TJK tarafından organize edilen kutlamaya yaklaşık bin kişi katıldı.

Kutlama salonuna, 27 Kasım 1978’de kurulan PKK’nin 45’ıncı yılını kutlayan bir pankart ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yanı sıra özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin fotoğrafları asıldı. Açılan şehit köşesi de şehitlerin resimleriyle süslendi.

Kutlama, Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Sanatçılar Mesut Med, Kewe, Birhat ve Sipane Xelat şarkılarıyla kutlamaya renk kattı.

Gecede bir konuşma yapan KCDK-E Eş Başkanı Engin Seven, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değinerek, 2024 yılının Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne ulaşacağı bir yıl olacağını, bu temelde Kürt halkının büyük bir mücadele vereceğini söyledi.

Seven Kürt sorununun demokratik bir şekilde çözülebilmesi için PKK’nin “terörist örgütler” listesinden çıkarılmasını talep etti.

Kutlama “Bijî Partiya Karkerên Kurdistan“, ”Bijî Serok Apo“ ve “Jin jiyan azadî“ sloganlar ile coşkulu bir şekilde sona erdi.