Gençlerin Uzun Yürüyüşü son gününde

Kürt ve enternasyonlist gençlerin, Frankfurt'tan başlayan uzun yürüyüşü, bugün Saarbrücken'de son bulacak.

Almanya, Fransa ve İsviçre’den 110 gencin katılımı ile devam eden Uzun Yürüyüş, bugün 13 kilometre yürünmek üzere St. Ingbert tren istasyonundan Saarbrücken istikametine doğru başladı.

“Tecride İzin Verme, Önder Apo ile Özgürleş” şiarıyla Almanya'nın Frankfurt kentinden başlayan Uzun Yürüyüş, tüm provokasyonlara ve baskılara rağmen başarılı bir şekilde 6. günün sonunda Saarbrücken'e ulaşmak üzere. Gençlerin bugünkü şiarı ‘Yurtseverlik’.

Alman polisinin provokatif saldırıları ve soğuk hava koşullarına rağmen kararlılık ve coşkularından bir şey kaybetmeyen gençlere, Kürdistanlı analar ve CÎK üyeleri de destek veriyor. Şehir merkezlerinde Alman halkının da evlerinden alkışlarıyla destek verdiği yürüyüş, Saarbrücken’de son bulacak.

Eylemciler, akşam yürüyüşün sonunda Saarbrücken’de 6 günlük Uzun Yürüyüş eyleminin değerlendirmesini yapmak üzere bir salona geçecek. Değerlendirmelerin sonunda hazırlanan sinevizyon gösterimi ile bugünkü program son bulacak.

Kürt ve enternasyonalist gençler, 14 Şubat Cuma günü sabah saatlerinde otobüslerle Fransa'nın Strasbourg kentine yol alacak. Tüm Avrupa'da 3 koldan gerçekleşen Uzun Yürüyüş eylemcileri burada birleşerek Avrupa Konseyi’nin önüne yürüyecek.