Oslo, Kopenhag ve Atina’da şehit anması-YENİLENDİ

Norveç'in başkenti Oslo, Danimarka’nın başkenti Kopenhag ile Yunanistan’ın başkenti Atina’da Efrîn’deki Çağın Direnişi’nde şehit düşen savaşçılar anıldı.

Norveç’in başkenti Oslo’da da Çağın Direnişçileri anıldı. Anmaya Efrin’deki direnişte şehit düşen savaşçıların yakınları da katıldı.

Oslo Demokratik Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmada Canşer Dirbespiye’nin dayısı Dr. Umran Tahlo ve Avesta Xabûr’un dayısı Canşer Hemo da katıldı.

PYD adına bir konuşma yapan Serbest Ali ile şehit aileleri adına Dr. Umran ile Canşer Hemo birer konuşma yaptı.

Anma konuşmaların ardından sloganlarla sona erdi.

KOPENHAG

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 19 Aralık 2017’de Bingöl’de şehit düşen HPG komutanı Alişer Xelikan kod adlı Mehmet Korkmaz ve Türkiye'nin Efrîn yönelik saldırılarında asrın direnişinde şehit düşen Avesta Xabûr ve Barîn Kobanê anıldı.

Danimarka Demokratik Kürt Toplum Meclisi lokallerinde Sevê Kadın Meclisi tarafından düzenlenen anma toplantısına Kürdistan şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlandı.
Ardından şehit Avesta Xabûr ve Alişer Xelikan'ı anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anmada yapılan konuşmalarda Türk devletin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarına dikkat çekildi ve Orta Anadolu Kürtlerinin yüzyıllardır sürgün edildiğini ve bu sürgün hayatının verdiği baskılar nedeniyle Alişerlerin mücadele yönünü Kürdistan’a çevirdiğini belirtti.

Konuşmalar ardından anma sloganlarla sona erdi.

ATİNA

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Çağın Direnişi şehitleri anıldı. Navenda Çanda Mezopotamya’da yapılan saygı duruşu ile başladı.

Şehit aileleri adına yapılan konuşmalarda, "Dünya Kürt halkını bu kahraman şehitler sayesinde tanıdı. Biz bugün yaşıyorsak, PKK değerlerine borçluyuz. Önderliğimiz ve değerlerimize sahip çıkmak yaşama sahip çıkmaktır" denildi.

Konuşmalar ardından sinevizyon gösterimi ve sloganlarla anma sona erdi.