‘Küresel Öcalan Kitapları Günü’ için çağrı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesi kapsamında 10 Aralık günü 'Küresel Öcalan Kitapları Günü' düzenlenecek.

10 Ekim’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle küresel çapta başlatılan kampanya çerçevesinde bu kez 10 Aralık günü Küresel Öcalan Kitapları Günü (Global Öcalan Books Day!) düzenlenecek.

Abdullah Öcalan’ın farklı dillere çevrilmiş kitaplarının bulunduğu 2008 yılından beri kurulan “Ocalanbooks.com” sitesinde İngilizce, Almanca, İtalyanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Flamanca, Danimarkaca, Türkçe, Tamilce, Katalanca, İsveççe, Yunanca, Baskça, Korece ve Soranî dillerinde Abdullah Öcalan’ın kitaplarına da erişim mümkün.

Sitede Küresel Kitap Günü’ne çağrı amacıyla bir video da hazırlandı. Organizatörlere göre kitap okuma günleri 160 merkezde düzenlenecek.

Videoda şu mesajlar veriliyor:

“Kapitalist modernite, dünyanın dört bir yanındaki halkların yaşamını etkileyen ölümcül bir krizle karşı karşıyadır.  Bu nedenle mücadeleleri birleştirme zamanı gelmiştir.

Kadın Özgürlüğü

Toplumsal Ekoloji

Tabandan Demokrasi

Dünya direnişlerine zafer getirecek bir paradigma.

Önümüzdeki meydan okumalarına hazırlanalım.

Abdullah Öcalan'dan bir kitap okumaya başlayın.

Ortak sorunlarımızı çözmek için yöntemler bulalım.

Ve özgür bir gelecek yaratalım.

10 Aralık'ta Küresel Öcalan Kitapları Günü için bize katılın!”