Latin Amerika’da ‘Okuma Günleri’ sürüyor

Abya Yala feministleri Abdullah Öcalan’ın ‘Erkeği Öldürmek’ kitabından kesitler okudu, Meksika’da okul çocuklarının katılımıyla Abdullah Öcalan’ın çocukluk anıları ve doğa ilişkisi anlatıldı, Bogota’da ise demokratik modernite paradigması tanıtıldı.

Abya Yala feministleri üyesi bir grup kadın ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın bir metnini paylaşarak, Kürt halk önderi üzerindeki tecridi kırmak için Öcalan'ın metinlerini okuma kampanyası gerçekleştirdi.

Kadınlar, Abdullah Öcalan’ın “Erkeği Öldürmek” kitabından “Egemen erkeğe karşı üçüncü büyük cinsel kırılma” bölümünü okudu. Bolivya, Paraguay, Ekvador’dan katılımın olduğu kampanyaya Claudia Korol, Georgio Andini, Adriana Guzman gibi tanınmış sanatçı ve aktivistler katıldı.

BOGOTA’DA DEMOKRATİK MODERNİTE PARADİGMASI TANITILDI

Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki "La Valija de fuego" kitap merkezinde Öcalan Kitap Günleri kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Öcalan'ın biyografisinin yanı sıra demokratik modernite paradigması da tanıtıldı. Özellikle İspanyolca'ya çevrilen eser ve yazılar tanıtıldı.

RARAMURILİ ÇOCUKLARDAN HAMLEYE DESTEK

Meksika'nın kuzeyinde yaşayan yerli halklardan olan Raramuri halkı, Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kurdistan'a Siyasi Çözüm kampanyası çerçevesinde bir dizi etkinlikler düzenledi.

Düzenlenen etkinliklerden biri de Raramuri halkının kendi imkanlarıyla oluşturdukları otonom ilköğretim okulunda çocukların katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çocukluk anıları, ve doğa ile ilişkisi anlatıldı.

Etkinlik, İspanyolca dilinden Raramuri diline çevrilerek gerçekleşti. Etkinliğin sonunda çocuklar “Abdullah Öcalan'a Özgürlük sloganı atarak Kürt halkı ile dayanışmalarını gösterdi.