Leipzig’de PKK’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

Almanya’nın Leipzig kentinde PKK’nin kuruluşunun 45’inci yıl dönümü kutlandı.

Kürtler ve dostları, Almanya'nın Leipzig kentinde PKK'nin 45. yıl dönümünü kutladı. Kurdistan şehitleri için saygı duruşu ile başlayan etkinlik konuşmalar ile devam etti.

Siyasetçi Selahattin Mete, “Şehitlerimizin, Önder Apo’nun, özgürlük savaşçılarının ve zindanda direnen arkadaşların partisinin yıl dönümü kutlu olsun" dedi.


Mete, "5 kişiyle başlayan mücadele, bugün milyonları buldu" diyerek PKK'nin kuruluş sürecine dikkat çekti.

Mete, şunları da söyledi:

"O dönem saldırılar çok yoğun olsa bile çalışma yürüten arkadaşlarımız korkusuzca, inanarak devam ediyordu. 12 Eylül darbesiyle binlerce parti sempatizanı ve öncü kadrolar tutsak oldu. Bu tutsaklık sürecinde insanlık dışı işkencelere, destansı direniş sergilenerek karşılık verildi.

Şehitler ve özgürlük savaşçıları, destansı direnişleri sayesinde Kürtleri tüm dünyaya tanıttı. Biz Kürt halkının da tüm dünya halkları gibi kendi topraklarımızda özgür bir şekilde yaşam sürme hakkımız vardır. Bu nedenle bedeli ne olursa olsun mücadelemizi sürdüreceğiz."

Hozan Axîn, Öznur ve Heval, Mehmet Rênas, Koma Vejîn, Koma Enternasyonal, şehit Sara Dorşîn’in anısına yazılan şarkıyı Kürtçe seslendirdi.

Etkinlik boyunca “Bijî Serok Apo” sloganı atıldı.