Linz ve Saarbrücken'de Diriliş Bayramı kutlaması

Avusturya’nın Linz ve Almanya'nın Saarbrücken şehirlerinde bir araya gelen Kürtler, PKK’nin 45’inci kuruluş yıldönümünü kutladı.

Linz’de gerçekleştirilen kutlama Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler için gerçekleştirilen saygı duruşuyla başladı. Gecede Berfin Aktay, Rizgar Alkan, Koma Dem, Cevdet Halim, Agît ve İbrahim Dersim sahne aldı.

'Biji PKK', 'Biji Serok Apo' 'Be Serok Jîyan Nabe', 'Şehîd Namirin' sloganlarının eksik olmadığı gecede konuşmacı olarak katılan Avusturya Ciwaka Azad Eş başkanı Ahmet Zirek, PKK’nin mücadele tarihine üzerine konuşma yaptı. PKK’nin Kürtleri tarihinde bir milad olduğunu dile getiren Zirek, "Geçmişte de Kürtler vardı ve isyanları, direnişleri vardı. Ama hep bölgesel oldu, dinsel veya feodal önderliklerle oldu. Ancak PKK ve Rêber Apo'nun önderliği dört parça Kürdistan halkı tarafından benimsendi ve gelişti” dedi.

Zirek herkesi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gerçekleştirilen kampanyaya katılmaya çağırdı.

Zirek konuşmasını "Bazı Avrupa devletleri PKK 'yi yasaklamaya çalışıyor. Oysa PKK biziz, PKK halktır halk da burada. Halkımızın partisini bu coşkuyla sahiplenmesi oldukça PKK'de, Önder Apo'da var olacaktır." diyerek bitirdi. Zirek’in bu sözleri “Biji Serok Apo” sloganlarıyla alkışlandı.

SAARBRÜCKEN

Almanya'nın Saarbrücken şehrinde de bir araya gelen çok sayıda kişi Halk Meclisi ve TJK-E tarafından organize edilen kutlamaya katıldı. 

Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşuyla başlayan etkinlikte Hozan Aydın, Nuarin ve Koma Newda sahne aldı. 

PKK'nin tarihi konusunda bir sinevizyon gösteriminin de yapıldığı etkinlikte sık sık "Bijî Serok Apo", "Jin Jiyan Azadî" ve "Bijî Berxwedan" sloganları attı.