GÖRÜNTÜLÜ

Liverpool’da ‘Abdullah Öcalan’ standı kuruldu

İngiltere’nin Liverpool kentinde “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyası kapsamında işlek caddelerde stant kuruldu, broşürler dağıtıldı ve Abdullah Öcalan’ın kitapları tanıtıldı.

Liverpool Kürt Halk Meclisi tarafından Liverpool’un işlek caddelerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride dikkat çekmek ve 10 Ekim’de başlatılan ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ hamlesi kapsamında işlek caddelerde stant kuruldu. 

Abdullah Öcalan’ın flamaları ile donatılan stantta, Abdullah Öcalan’ın kitaplarının yanı sıra Türk devleti tarafından 25 yıldır uygulanan tecridi anlatan broşürler yer aldı. 

Yüzlerce bildirinin sokak ve caddeler dağıtıldığı kentte, stantlara yoğun ilgi gösterildi. Megafonlarla aktivistlerin açıklama yaptığı stanlar da sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Freedom for Öcalan”, “Dün Mandela bugün Öcalan” şeklinde sloganlar atıldı.

Demokratik konfederalizm paradigması ve Abdullah Öcalan’ın barışçıl çözüm için öneminini anlatıldığı stantlarda bir çok kişi Abdullah Öcalan’ın kitaplarını edindi.

Kürt Toplum Merkezi adına yapılan açıklamada,“Önder Apo, uluslararası bir komployla Türkiye’ye teslim edildiği günden bu yana ağır tecrit altında tutuluyor. Buna karşılık Önder Apo fikirleri, düşünceleri ve geliştirdiği Demokratik Konfederalizm paradigması ile müthiş bir direniş geliştiriyor. Bu paradigma bugün halkların özgürlüğe ve radikal demokrasiye ulaşmasında bir rehber bir yol haritası olmuştur” denildi. 

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Buna karşılık ‘barışçıl çözümün en önemli aktörü Abdullah Öcalan Türk devleti tarafından tüm uluslararası hatta kendi iç hukukları hiçe sayılarak mutlak tecrit altında tutuluyor. Halklar barışçıl bir çözüm için 10 Ekim’de başlatılan Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesini sahiplenmeli ve Türk devleti üzerinde baskı kurmalıdır. Ortadoğu’yu kana bulayan Türk devletini ancak Abdullah Öcalan’ın fikirleri etrafından kenetlenerek bertarafı edebiliriz. Bu anlam da Önder Apo özgürleştirmek barışı inşa etmek demektir.”