RJAK, şehadet yıl dönümünde Nagihan Akarsel’i andı

RJAK, Silemanî’de düzenlediği bir törenle yazar, akademisyen ve gazeteci Nagihan Akarsel şehadet yıl dönümünde andı.

NAGİHAN AKARSEL

 RJAK tarafından yapılan anma törenine Jineoloji Akademisi üyesi Necibe Qeredaxî, görüntülü mesaj gönderdi. Necibe Qeredaxî, şunları söyledi: “Arkadaşımız, gazeteci, yazar ve araştırmacı olan Nagihan, 2 yıl önce işgalci Türk devleti tarafından katledildi. Biz buradayız, burada oluşumuzun sebebi onu anmak değil. Çünkü onu hiç unutmadık ve asla unutmayacağız.”

RJAK üyesi Ala Ebubekir ise “Adalet arayışımız, Türk devleti bu suçtan yargılanana kadar devam edecek. Kadınları ve haklarını koruma talebimizi yüksek sesle dile getiriyoruz. Nagihan Akarsel’in ve diğer tüm katledilenlerin katillerinin yargılanması ve cezalandırılması için adalet talebimizde ısrarcıyız” dedi.

Kongra Star Güney Kürdistan Temsilcisi Roza Hasan da, “Bugün anlamlı bir gün, Nagihan arkadaşımız, özgür bir kadın olarak özgürlüğün tanımıydı. Bizim en önemli görevimiz, Kürdistan’ın dört parçasındaki kadınlar olarak Nagihan’ın öncülüğünü yaptığı kadın mücadelesini ve çalışmalarını savunmaktır. Nagihan Akarsel fiziki olarak aramızdan ayrıldı ancak düşünceleri her zaman içimizde yaşamaya devam ediyor” zdiye belirtti.

Şehit Nagihan Akarsel’in hayatı, çalışmaları ve mücadelesine ilişkin sinevizyon gösterisi sunuldu. Nagihan Akarsel’in “Nîsan” adlı şiir kitabı katılımcılara tanıtıldı .