GÜNDEM 6 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik olarak gerçekleştirilen 9 Ekim komplosunun yıldönümü nedeniyle düzenlenen eylemler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen 9 Ekim komplosunun yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yapan KCK,  “uluslararası komplonun 27. yılında küresel özgürlük hamlesi kapsamında komploya karşı mücadele büyütülmeli" dedi.

- 9 Ekim 1998’de başlatılan uluslararası komplo süreci, Kürt sorununun çözümsüzlüğü üzerine kurgulandı ve küresel güçlerin çıkarlarına dayanan bir operasyon olarak tarihe geçti. Kürt halkı ve dostları da mücadeleyi bir direniş geleneği haline dönüştürdü. 9 Ekim dosyası…

- Tecridin 26 yıldır sürdüğünü ifade eden KCK YK Eşbaşkanı Besê Hozat, “Bu 26 yılda özellikle Rêber Apo’nun İmralı’daki direnişi Kürt halkı ve bölge halkları üzerinde çok büyük bir etki yarattı. Komplocular yaptılarsa da amaçlarına ulaşamadılar" dedi.

- 9 Ekim komplosunun yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yapan KCK Genel Başkanlık Konseyi “Kürdistan’ın tüm parçalarında ve yurt dışında yaşayan halkımızı, Dostlarıyla beraber sonuç alıncaya kadar mücadeleyi en üst düzeyde yürütmeye çağırıyoruz” dedi.

- Hesen Koçer, “Komployu gerçekleştirenler, bu komplonun asıl amacının Ortadoğu’ya müdahale etmek olduğunu itiraf ediyorlar. Önder Apo’yu esir aldıktan sonra, Ortadoğu’ya müdahale ettiler.Yani Ortadoğu’ya müdahale, Önder Apo’nun esaretiyle başladı” dedi.

- Sezai Temelli, Erdoğan’ın ‘İsrail Türkiye’ye saldıracak’ sözlerinin ciddiye alınır bir yanı olmadığını dile getirirken, amacının içeride kendi milliyetçi cephesini yaratmak olduğunu belirtiyor.

- Yeniden ihtiyaç duyularak piyasaya sürülen devlet aparatı Hizbulkontra’ya ‘Hüda-Par’ adıyla siyasi bir parti kılıfı giydirildi, üstelik Meclis’te koltuk verilerek, meşrulaştırılmaya çalışıldı. Hizbulkontra konulu yazı dizisinin dördüncü bölümü…

- “Önder Apo’nun kadın özgürlükçü paradigması olmasaydı, bugünlere gelemezdik. Önder Apo’nun paradigması, biz Arap kadınlar için derman oldu. Arap bir kadın olarak Önder Apo’nun demokratik ulus felsefesini benimsedim ve halklarla bu doğrultuda yaşıyoruz."