'Arslan, Gemicioğlu ve Gobe'nin durumu ağır, serbest kalmalılar'

3 kentte düzenlenen eylemlerde hasta tutsaklar Fevzi Arslan, Abdürrahim Gemicioğlu ve Ateş Gobe'nin durumunun ağır olduğu belirtildi, "Acilen bırakılmalılar" denildi.

HASTA TUTSAKLAR

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, 2 haftada bir yaptığı oturma eylemine Konak'taki eski Sümerbank önünde devam etti. Çok sayıda kişinin katıldığı eylemin 297. haftasında konuşan İHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Ali Aydın, hasta tutsak Abdürrahim Gemicioğlu (67) durumuna dikkat çekti.

Aydın, "Gemicioğlu'nun kolon kanseri ve akciğerine atan pıhtı yaşamını riskli hale getirmektedir. Tahliye edilmeli" dedi.

 
İSTANBUL
İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenlediği “F Oturması” eyleminin 654’üncüsünü Beyoğlu’nda bulunan dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde, Adana Suluca Y Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki hasta tutsak Fevzi Arslan’ın sağlık durumuna dikkat çekildi.

 İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, ağır hastalıklarına rağmen tahliye edilmeyen ve yaşamını yitiren Abdulkadir Kuday’ın ölümüne işaret ederek, "Abdulkadir Kuday, veda hakkı dahi tanınmadan göz göre göre ölüme terk edildi” dedi.
Keskin, 56 yaşındaki hasta tutsak Fevzi Arslan’ın birçok hastalığının bulunduğunu dile getirerek, tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.


ANKARA
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, eylemlerinin 526’ncı haftasında Sakarya Caddesi’nde bir araya geldi. Bir polisin, inisiyatif üyeleri ve İHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı’nın yanına gelerek, eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dair bir vurgu yapılmamasını istemesi dikkati çekti.
Polis, dün avukatların Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde Kürt Halk Önderi'ne uygulanan tecridin son bulması için yaptığı açıklamadan rahatsız olduğunu belirterek, "Onlarca avukat, siz de oradaydınız. Açıkçası bu durum beni çok rahatsız etti” ifadesini kullandı.
İHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Nuray Çevirmen, Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Ateş Gobe’nin durumuna dikkat çekti. Gobe’nin 30 yıldır cezaevinde olduğuna vurgu yapan Nuray Çevirmen, "Birçok hastalığı bulunan Ateş Gobe, bir an önce tahliye edilmelidir” dedi.