GÖRÜNTÜLÜ

Dieburg’da yürüyüş, Zürih'te stand

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Dieburg şehrinde yıllar sonra yürüyüş düzenlenerek İmralı tecridi ve komplo protesto edildi. Kürtler, Zürih kentine bağlı Rapperswil bölgesinde de Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için stant açtı.

TECRİDE KARŞI EYLEMLER

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Dieburg şehrinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo bir yürüyüşle protesto edildi. Dieburg Meclisi tarafından organize edilen yürüyüş, bölgedeki Kürt halkı ve dostlarının katılımıyla, uzun bir aradan sonra gerçekleşen ilk büyük eylem olarak kaydedildi. Yürüyüş, Münster tren istasyonu önünde özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı.

On yıl aradan sonra gerçekleştirilen bu yürüyüş, Kürdistanlılar ve dostlarının güçlü katılımıyla dikkat çekti. Yüzlerce kişi, ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini ve çeşitli pankartları taşıyarak 3 kilometrelik yürüyüş rotasında adalet ve özgürlük taleplerini dile getirdi. Yürüyüş boyunca, gençler tarafından Almanca bildiriler okundu ve dağıtıldı. Bildirilerde, Kürt Halk Önderi üzerindeki tecride ve Kürt halkının maruz kaldığı baskılara dikkat çekildi.


Yürüyüşün son durağı olan Dieburg Marktplatz’da bir miting düzenlendi. Mitingde, Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt konuşma yaptı. Zübeyde Zümrüt, 9 Ekim 1998’de başlatılan uluslararası komplonun bugün de farklı şekillerde devam ettiğini belirtti. Kürt Halk Önderi üzerindeki ağır tecrit koşullarına dikkat çeken Zübeyde Zümrüt, bu tecridin, Kürt halkının önderini teslim alma çabalarının bir parçası olduğunu ancak Kürt halkının bu baskılar karşısında teslim olmadığını ifade etti.

Zübeyde Zümrüt, komplonun dünya halklarına da yapılmış bir saldırı olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin Kürt hareketine karşı sürdürdüğü baskı politikalarına karşı direnişin ve gerilla mücadelesinin önemine vurgu yaptı. Zübeyde Zümrüt, konuşmasının devamında, Kürt halkının çocuklarının savaş tünellerinde, zorlu koşullarda direndiğini ve dışarıdaki halkın da bu direnişe sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Yürüyüş boyunca “Bijî Berxwedane Gerilla” (Yaşasın Gerilla Direnişi), “Bijî Serok Apo” (Yaşasın Başkan Apo) ve “Jin, Jiyan, Azadi” (Kadın, Yaşam, Özgürlük) sloganları atıldı.

  ZURIH

Tevgera Ciwan ên Şoreşger ve Şehit Çiyager Hêvî  Halk Komini  tarafından İsviçre’nin Zürih kentine bağlı Rapperswil bölgesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikirlerini tanıtan stant açıldı.

Ağırlaştırılmış mutlak tecride ve İmralı işkence sistemine dair bilgilendirmelerin yer aldığı el broşürleri çevrede bulunan halka dağıtıldı.

TCŞ adına açtıkları standın önemini aktaran Jiyan Amed, şöyle konuştu: "Önder APO'nun fikirleri sadece bizim için değil, dünya halkları için de büyük bir öneme sahiptir. Önder APO üzerinde ağırlaştırılmış mutlak bir tecrit bulunmaktadır. Bizler bu stant eylemi ile Önder APO üzerinde yürütülen ağır tecridi ve CPT, Avrupa Konseyi gibi kurumların faşist Türk devletine karşı sessizliklerini korumasını teşhir ediyoruz.

Faşist Türk devleti Önder APO’yu ailesi ve avukatları dahil hiç kimse ile görüştürmeyip, onu dünyadan soyutlamaya çalışıyor. Ama fikirlerinin önünü alamıyor. Biz de her zaman alanlarda Önder APO'nun fikirlerini anlatmaya devam edeceğiz.”