Londra Af Örgütü önünde ‘Abdullah Öcalan’ okumaları

Londra’da Abdullah Öcalan Kitapları Günü kapsamında Af Örgütüne bir dosya sunuldu. 91 yaşındaki insan hakları savunucusu Margaret Owen, Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlük paradigması ile dünyadaki tüm liderlerden bir farkı olduğunu söyledi.

Londra Jiyan Kadın Meclisi öncülüğünde küresel çapta düzenlenen ‘Öcalan Kitapları Günü’ kapsamında Af Örgütü binası önün de bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe enternasyonal gruplar ile Kurdistani örgütler de destek verirken, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Yesterday Mandela Today Öcalan”, “Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a statü” sloganları atıldı. Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin protesto edildiği pankart ve dövizlerin taşındığı eyleme 91 yaşındaki ünlü İngiliz avukat Margaret Owen da katıldı.

Etkinlik öncesi aralarında Jiyan Kadın Meclisi’nden Deniz Poyraz, Berfin Dersim, Türkan Özcan ile Av. Margaret Owen’dan oluşan bir heyet Af Örgütü yetkililerine Öcalan üzerindeki tecrit ve hak ihlallerine ilişkin bir dosya sundu.

Ardından Af Örgütü önünde Royal Holloway PHD araştırmacısı olan Ida, Latin Amerikan Feminist Örgütü’nden Anayi, Amerikan Kadın Örgütü Neha Lateen, gazeteci Penny ve insan hakları avukatı ve savunucusu Margaret Owen, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitaplarından pasajlar okudu.

Burada kısa bir konuşma yapan Owen, Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlük paradigması ile dünyadaki tüm liderlerden bir farkı olduğunu söyledi. Öcalan üzerindeki tecritin bir insan hakları suçu olduğunu ifade ederek özgürlüğü için tüm dünya halklarının ortak mücadele etmesi gerektiğinin altını çizdi.