Londra'daki Kürt gençlerinden işgale karşı yürüyüş

Londra'da Kürt gençleri tarafından Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yürüyüş düzenlendi.

Britanya’nın başkenti Londra’da bugün Tevgera Ciwanên Şoreşger ve üniversitelerde okuyan Kürt gençleri öncülüğünde Rojava’nın hava sahasının kapatılmasına ve işgalci Türk devletinin sivillere yönelik saldırılarına dair yürüyüş ve bilgilendirme çalışması yapıldı.

Leicester Meydanı'nda toplanan gençler, Londra halkına Rojava’da sivillere yönelik savaş suçları ile ilgili bilgi verdi ve herkesin Rojava’da yeşeren devrime sahip çıkıp, koruması gerektiğini anlattı.

'TÜRK DEVLETİ SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR, HALKLAR DİRENİYOR'

Gençler, şu mesajları verdi:

"İşgalci Türk devleti Rojava’ya çok şiddetli bir şekilde ve savaş suçlarıyla saldırıyor. Her gün insansız hava araçlarıyla sivillere saldırıyorlar ve Rojava'yı insansızlaştırmak istiyorlar. Ancak Kürt halkı ve Rojava halkları kararlılıkla demokratik alanlarını savunuyorlar, direniyorlar ve bu eşsiz direniş ile Ortadoğu'ya örnek oluyorlar.

Ortadoğu'da bu kadar birlikte yaşama iradesini gösteren başka bir yer yok. Etnik olarak Araplar, Kürtler, Türkmenler, Ermeniler ve Süryaniler barış içinde demokratik özerklik esası ile yaşıyor ve herkese örnek oluyorlar. Bu çok önemli. Dini bakımdan ise Hıristiyanlar, Ezidiler, Yahudiler, Müslümanlar, Agnostikler, Aleviler,  ve diğer inançlar bir arada özgürlük ve barış içinde yaşıyorlar."

'ÖNDER APO'NUN FİKİRLERİYLE YENİ BİR HAYAT KURULUYOR'

Trafalgar Meydanı'na yürüyen gençler, broşür dağıttı ve şu açıklamayı yaptı:

"Küresel değerlerle, kadın devrimiyle, demokratik ulusla, ekolojik yaklaşımla Rojava'da Önder APO'nun fikirlerinin öncülüğünde yeni bir hayat kuruluyor. Sıraladığımız bu değerler barbar Türk devletine yönelik en büyük tehditlerdir. Çünkü Türk devletinin varoluşu kültürlerin, milletlerin ve dillerin yok edilmesine dayanmaktadır. İşgalci devletlere direnerek başarılı olan Kürt halkı, direnişin neler kazandırdığını tüm dünyaya göstermiştir. Bu yaşam umudunu korumak ve güçlendirmek için dünyanın her yerinden insanlar Rojava’ya akın ediyorlar. Kürt öğrenciler ve gençler olarak uluslararası güçlere, Türk devleti gibi işgalci devletlere verilen destekten vazgeçmeleri çağrısında bulunuyoruz. Çünkü yüz yıl önce bu barbar devlet Ermenilere ve Rumlara soykırım yapmış, Kürtleri de yok etmek istemişti. Ölüme, soykırıma ortak olmayın, diyoruz. Demokrasinin, eşitliğin ve kadın devriminin savunucusu olun."