Luzern’de Kurdistanlılar PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

İsviçre'nin Luzern kentinde PKK’nin 45’inci yıl dönümü nedeniyle Muhlenplatz meydanında meşaleli bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş öncesi Muhlenplatz'ta halaylar çekilerek başlayan kutlama sonrası Kurdistanlılar ve dostları meşalelerle kent merkezinde 1 saat yürüdü. Yürüyüş sonrası kitle Helvetiaplatz'ta kutlamalara devam etti.


Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-LU) Eşbaşkanı Mulla Şahin kutlama öncesi yaptığı konuşmada  "Başta Önder APO olmak üzere tüm Kurdistan şehitlerini ve yurtsever halkını selamlıyoruz ve 45. yıl dönümünü geride bırakarak büyük bir kararlılık ve ısrarla 46. yıla büyük adımlar atarak giriyoruz. Büyük bir coşku ve heyecanla 1978 yılında Fis köyünde Kemaller, Hayriler ve Mazlumlar ile kurulan ve tüm dünyaya sesimizi duyuran PKK partimize ve Önder APO’YA minnettarlığımızı ve selamlarımızı her daim her yerde iletiyoruz. 25 yıldan fazla ağır tecrit altında olan Önderliğimizden 30 aydan fazla bir süredir haber alamıyoruz, PKK'nin 46. yıl dönümü Önder Apo'nun Fiziki özgürlük yılı olacak ve Önderimizi fiziki olarak özgürleştirinceye kadar alanlardan çıkmayacağız ve sesimizi duyuracağız” dedi.

Luzern Meclisi ve 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt soruna çözüm' hamlesi komitesi adına Kadri Özkan da kutlamada bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve direnen devrimcileri selamlayan Özkan, "PKK'yi diğer hareketlerden ayıran gücünü halktan alan, bir halk hareketi olmasıdır. Önder Apo'nun paradigması ve felsefesi onu ayakta tutarak ve Kürt halkının büyük direnişi ile bugüne kadar gelmiştir ve kazanana kadar devam edecektir. Tüm alanlarda olan arkadaşlar direnişi büyüterek ses çıkarıyor. Zindanlardaki yoldaşlarımız açlık grevi ile özgürlük alanlarındaki yoldaşlarımız eylemleri ve fedailikleri ile bizlere yön veriyor. Bizde her daim onlardan ilham alarak her zaman alanlarda olacağız ve direnişimizi büyüteceğiz. Biz bugüne kolay gelmedik ve kimse bizi yıkamaz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 'Biji Serok Apo', 'Be Serok Jîyan Nabe', 'Es lebe Öcalan', 'Es lebe PKK', 'Biji berxwedana Gerilla' sloganları atan Kurdistanlılar kutlamalara devam etti.