MAK Amed’de polisi hedef aldı, fotokapanları imha etti

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK) Amed’in Bağlar ilçesinde Türk polisini el yapımı patlayıcılarla hedef aldıklarını ve Apê Musa alanında işgalcilere ait fotokapanları imha ettiklerini bildirdi.

MAK EYLEMLERİ

Yazılı bir açıklama yapan MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan),  20 ve 23 Haziran’daki eylemlere ilişkin şu ayrıntıları verdi:

“20 Haziran günü Amed Bağlar, Dörtyol semtinde Milislerimiz işgalci Türk güçlerine el yapımı patlayıcılar ile eylem düzenledi. TEM şube müdürlüğüne bağlı bir ekibin zırhlı araç ile devriye gezdiği sırada, Milislerimiz Akrep tipi zırhlı aracı hedef aldı. El yapımı patlayıcılar ile hedeflenen zırhlı araç darbe aldı. İşgalciler olay yerinde büyük bir korku ve panik yaşayarak takviye güçler isterken, Milislerimiz güvenli bir şekilde eylem sonrası alandan geri çekildi.

23 Haziran günü Amed’in Licê ilçesi Apê Musa alanında, işgalci Türk ordusunun tekniğine yönelik eylem düzenledi. Özgürlük gerillasına karşı araziye yerleştirilmiş fotokapanlar Milislerimiz tarafından tespit edildi. Düşman tekniğini hedef alarak düzenlenen eylemde yerleştirilen Fotokapan ve kayıt cihazları imha edilmiştir. İşgalci ordu bilsin ki Kurdistan dağlarına yerleştirdiğiniz bütün tekniği imha edeceğiz ve özgürlük gerillasının tarihi direnişinin yanında olacağız.”

Yaşanan son yangınlara da dikkat çeken MAK,  “Mêrdîn ve Amed’te yaşanan yangın bu savaş politikalarının bir parçasıdır. Yaşanan ölümlerden ve yıkımdan AKP-MHP rejimi ve devlet sorumludur. Adeta düşmanca bir yaklaşım ile halkımız yanlız bırakılmış, hedef haline getirilmiştir. Tüm halkımız bu katliamları ve saldırıları bilince çıkarmalı ve Türk devletine böyle yaklaşmalıdır. Kimse düşmanından bir beklenti içerisinde olmamalı hesap sormalıdır. Kürt halkına karşı bu saldırılar bizzat devlet eliyle yapılmaktadır.” dedi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Tüm halkımız işgalci Türk ordusunun gerilla alanlarına yönelik başlattığı saldırılara karşı harekete geçmeli ve onurunu savunmalıdır. Özgürlük gerillası Önder Apo’nun direniş çizgisinde halkının özgürlüğünü savunuyor. Halkımızda işgale karşı onurunu ve kendi evlatlarını savunmalı işgale geçit vermemelidir. Gün Kurdistan topraklarından işgalcileri ve ihanetçileri yok etme günüdür. Gün Kurdistan dağlarını, doğasını ve özgürlük gerillasını savunma günüdür.”