Marsilya’da Abdullah Öcalan için stand eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan hamle kapsamında Fransa’nın Marsilya şehrinde bir stand eylemi gerçekleştirildi.

Marsilya’da Arin Mirkan Kadın Meclisi, Önderlik hamlesi kapsamında stant açtı. Marsilya’nın en işlek caddesi olan Veaux Port’ta açılan stantta Fransız halkın ilgisi dikkat çekiciydi.


Eylem kapsamında Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki 25 yıllık ağırlaştırılmış tecride dikkat çekilerek bildiriler dağıtıldı. Ayrıca hamle kapsamında başlatılan 100 bin kart eylemine de katılım sağlanırken, birçok Fransız mektup yazarak duygularını da dile getirdi.

Bilgilendirme stantında yer alan Arin Mirkan Kadın Meclis sözcüsü Aysel Bingöl; “Arin Mirkan Kadın Meclis olarak bu stant açtık. Önderliğimiz 25 yıldır esaret altında ve üç yıldır Önderliğimizden hiç bir haber alamıyoruz. Hamle kapsamında 2 bin 500 kart hedefimiz var. Şu ana kadar bin gönderdik. Bugün de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Stantta yer alan ve bildiri dağıtan Arin Mirkan kadın meclisi üyesi Mukaddes Polat ise; “bu standı Önderliğimiz fiziki özgürlüğü için açtık. Standa Fransızları ilgi ve alakası çok iyi, Fransızlara Önderliğin durumunu anlatıyoruz, birçoğu da biliyor. Bizler Önderliğimizden haber alana kadar çalışmalarımızı eylem ve etkinliklerimizi süreceğiz, mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.