NAV-DEM'den 1 Mayıs açıklaması

1 Mayıs programına ilişkin açıklama yapan NAV-DEM Almanya'nın birçok kentinde düzenlenecek kutlamalara katılım çağrısında bulundu.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bugün uluslararası finans kapitalin işçilerin her alanda elde ettikleri kazanımlarını kısmak hatta ortadan kaldırmak için elinden geleni yaptığı belirtilen açıklamada, "Emekçilere ve ailelerine açlık ve yoksulluk dayatılmaktadır. Ama aslolan bu örgütlü kötülüğe yani kapitalizme karşı koyabilmektir. 1 Mayıs bu tarihsel arka planı ile birlikte bugün daha da önem arz etmektedir. Halkların bu örgütlü kötülüğe karşı özellikle Türkiye ve Kürdistan'da birlikte karşı koyması bugün artık daha da önemlidir" denildi.

ROJAVA'DA KAPİTALİST DÜZENE KARŞI SAVAŞ VERİLİYOR

Bugüne kadar Rojava'da hayatını kaybeden ve hala kahramanca savaşan binlerce enternasyonalistin, Rojava devriminin aslında bu vahşi kapitalist düzene karşı verilen bir mücadele olduğu şiarı ile hareket etmekte olduğu vurgulanan açıklamada şunlar belirtildi: "Bugün 1 Mayıs ruhuna en uygun düşen bu örgütlü suç düzeni olan kapitalist düzene olabildiğince her alanda karşı koyabilmek ve Kürt Halk Önderi sayın Abdullah Öcalan'ın dediği sosyalizmde ısrar etmek gerekmektedir çünkü sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrarı simgeler.

Bu minvalde Türkiye ve Kürdistan'da ekonomik krizin getireceği çöküşün verdiği panikle bir an önce, panik halde seçime giden Erdoğan ve onun AKP-MHP faşist diktasına karşı halkların ve emekçilerin haklarını savunmak daha da önemli hale gelmiştir. Çünkü gelmiş olan ekonomik kriz ile AKP-MHP faşist diktasının ülkeyi ve halklarımızı sürüklediği yer tam bir ekonomik ve insani çöküştür."

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ DİKTATÖRLÜĞÜ YENMEK İÇİN FIRSATTIR

Erdoğan'ın işçilerin kazanımlarını, grevleri OHAL bahanesi ile yasakladığı vurgulanan açıklamada son olarak şu ifadeler yer aldı: "Tüm bunlara karşı yapılması gereken en mühim şey bu faşist diktatör ve onun avanesine karşı mücadeleyi yükseltmektir.

Ekonomik kriz korkusu ile aldığı seçim kararı ile birlikte emekçilerimize ve halklarımızın eline büyük bir fırsat geçmiştir. Bunun ışığında 1 Mayısın Newroz'dan aldığı coşkuyla demokrasi bloku etrafında, kenetlenmek ve kendi alternatifimizi yaratmak hasıl olmuştur. 24 Haziran seçimleri ile birlikte Erdoğan diktatörünü yenebilecek umut yükselmektedir.

Bunlar ışığında halklarımızın ve tüm Dünya emekçilerinin 1 Mayıs bayramını kutluyoruz. Emek ve demokrasi mücadelesinde hayatlarını kaybeden tüm devrim şehitlerimizi de saygıyla anıyoruz.

Almanya genelinde planlanmış 1 Mayıs programların olduğu tüm merkezlerimizdeki yerlere tüm Kürdistan Halkımızın güçlü katılmasının dönemin bir görevi olduğu çağrısında bulunuyoruz. Bijî yek Gulan"

Almanya'da 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı merkezler şunlar.

Berlin

Saat 09.00 Hackescheen

Saat 18.00 Oranienplatz

 

Magdeburg

Saat 09.00 Dom Platz

 

Leibzig

Saat 11.00 Karl- Liebknecht Str./Volkshaus

Saat 16.00 Park Rabet

 

Dresden

Saat 13.00 Alaun Park

 

Darmstadt

Saat 10.00'da DGB Haus

 

Ascheffenburg

Saat 10.00 Schweinheimmer Str.

 

Mannheim

Saat 10.00 Gewerkshaus

 

Saarbrücken

Saat 11.00 Tblisser Platz/Staatstheater

 

Frankfurt

Saat 10.30 Günthersburgpark Frankfurt- Bornheim

 

Mainz

Saat 10.00 HBF

 

Bremen

Saat 11.00 Weser-Stadion/Franz-Böhmert Str.

 

Kiel

Saat 10.00 Wilhelmplatz

 

Hamburg

Saat 10.30 Ohlsdorf Bahnhof

 

Oldenburg

Saat 11.00 Rathausmarkt

Saat 13.00 Donnerschweer Straße 55

 

Dortmund

Saat 10.30 Stadttheater

Saat 11.00 Westfallen Parkı

 

Duisburg

Saat 11.00 Hamborn Rathaus

Saat 15.00 Kaiser- Wilhelm Str.

 

Essen

Saat 10.30 Girardet- Haus

Saat 13.00 Zeche Carl/Wilhelm-Nieswandt-Allee 100

 

Münster

Saat 10.30 Aaseekugeln

 

Düsseldorf

Saat 11.00 DGB/Friedrich- Ebert- Str.

 

Köln

Saat 11.00 da Hans- Böckler Platz

 

Aachen

Saat 10.00 DGB/Dennewartstr. 17

 

Braunschweig

Saat 10.30 Burgplatz

Saat 12.30 Bürgerplatz

 

Hannover

Saat 09.00 Küchengarten

Saat 12.00 Tramplatz/ Hannover Belediyesi önü

Saat 12.00 Faustgelände

 

Hildesheim

Saat 11.00 HBF

Saat 12.00 de Steingrube