Paris’te “Duran İnsan” eylemi

Fransa’nın başkenti Paris’te “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamnda başlayan eylemler sürüyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (DKTM) çağrısı ile Tracadero Meydanı’nda bir araya gelen Kurdistanlılar burada bir dizi sivil itaatsizlik eylemi düzenledi.

Saat 15’de eylemin amacının açıklanmasından sonra ’’Duran İnsan’’ eylemine başlayan göstericiler, yaklaşık bir saat sonra ise ’’APO’’ yazılı bir kareografi çalışması yürüttü. Turisttik bir alan olması itibari ile çok yoğun ziyaretçi akınına uğrayan meydanda, bu gösteriler büyük ilgi gördü ve alkış topladı. Kareografiden sonra ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir gitarist çeşitli parçalar seslendirdi. Eylemde aynı zamanda tecride ilişkin bildiriler dağıtıldı. 

Fransızca ve İngilizce dağıtılan bildirilerde “Kürt sorununa demokratik çözümün yolu, Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasıyla ancak mümkündür” denildi. Neredeyse 3 yılını dolduracak olan ağırlıaştırılmış İmralı tecridinin, yaşanan son Gemlik depremi ile kaygıları daha da arttırdığına işaret edilen bildiride Kürt Halk Önderi’nin acilen avukat ve ailesi ile görüşmesi gerektiği vurgulandı.