PCF lideri Paris katliamlarının yıl dönümünde seferber olmaya çağırdı

Fransa Komünist Partisi (PCF) Ulusal Sekreteri Fabien Roussel, Paris’te 9 Ocak 2013 ve 23 Aralık 2022’de gerçekleşen katliamların yıl dönümü dolayısıyla yapılacak eylemlere güçlü katılmaya çağırdı.

Fabien Roussel, görüntülü mesajında her iki katliamı hatırlatarak, “Acımız canlıdır, onları unutmuyoruz ve anılarını selamlıyoruz. 2013’ten bu yana 6 Kürt aktivist katledildi, Paris’in merkezinde terörist eylemin kurbanı oldular” dedi.

Roussel, “Adaletin sağlanmasını istiyoruz. 2013’teki katliama ilişkin dava devlet sırrı engeline takıldı. Kuvvetle bunun kaldırılmasını istiyoruz. 2022’deki saldırıya ilişkin, CDK-F kasıtlı bir şekilde hedef alınmasına rağmen şimdiye kadar ‘terörist saldırı’ tanımı yapılmadı. Anti-terör savcılığının olaya el atmasını istiyoruz” diye ekledi.

CEZASIZLIĞA SON VERİLMELİ

PCF lideri şöyle devam etti:

“Hak ve adalet mücadelesi, bu saldırılar, emri verenler ve onların uluslararası uzantılarına ilişkin tüm yönlerin açığa çıkarılmasını dayatıyor. Ülkemiz sessiz kalamaz ve cezasızlığa son vermeli. Bu nedenle 23 Aralık ve 6 Ocak’ta bu talepleri yüksek sesle dile getirmek için eyleme çağırıyorum.”

23 ARALIK'TA BÜYÜK YÜRÜYÜŞ

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Emine Kara (Evîn Goyî), Kültür Hareketi’nden Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve Kürt yurtsever Abdurrahman Kızıl’ın katledildiği 23 Aralık 2022’deki saldırının yıl dönümü dolayısıyla, birinci yıl dönümünde büyük bir yürüyüş planlanıyor. Yürüyüş 23 Aralık’ta saat 11.00’de Gare du Nord’dan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne doğru yapılacak.

ABDULLAH ÖCALAN ÖZGÜR OLMALI

Bu eylemlerin, “Erdoğan’ın zindanlarındaki” tutsakların taleplerine de ses olacağını kaydeden Fabien Roussel, çağrısını şöyle sonlandırdı:

“Abdullah Öcalan ve yanındaki tutsaklar üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması çağrısında bulunuyoruz. Onların özgürlüğü Kürt sorununun siyasi çözümü için önemli bir adım olacaktır. Avrupa Birliği’nin politikasını kınıyoruz, ikiyüzlülüğü kınıyoruz, demokratik haklar ve insan hakların uygulanması için Avrupa Konseyi’nden güçlü bir eylem istiyoruz. Erdoğan diktatörlüğü Türk halkı, Kürt halkı ve Türkiye halklarına karşı (…) zulüm ve tutuklama politikası yürütüyor. HEDEP şahsında Erdoğan rejimine karşı cesur bir mücadele veren ilerici demokratik Kürt ve Türk güçlerle dayanışmamızı yeniden ifade ediyoruz. Kürt hareketi kriminalize edilmekten çıkarılmalı. Kürt halkı için özgürlük ve adalet.”