PKK'nin 45'inci yılı BM önünde selamlandı

PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümünün selamlandığı BM önündeki oturma eyleminde, kesintisiz eylemin 4’ü yılı vesilesiyle 13 Aralık’ta düzenlenecek yürüyüşe de çağrı yapıldı.

İsviçre’de yaşayan Kurdistanlıların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talebiyle Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önündeki oturma eylemi 4'üncü yılına yaklaşıyor.

Bu hafta Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi adına Mustafa Altunbaş konuşma gerçekleştirdi.

PKK'nin kuruluşunun 45'inci yıl dönümünü kutlayan Altunbaş, 13 Aralık  günü İsviçre'nin Luzern kentinde düzenlenecek olan kitlesel kutlama etkinliğine katılım çağrısında bulundu.

Altunbaş'ın ardından Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Ge) Eşbaşkanı Mehmet Latif Çelebi, PKK'nin kuruluş tarihine ilişkin bir konuşma yaptı.

Çelebi, 27 Kasım 1978'de Abdullah Öcalan ve arkadaşlarının kuruşunu ilan ettiği PKK'nin bugün milyonların peşinden geldiği bir halk hareketine dönüştüğünü ifade etti.

Abdullah Öcalan'a 25 yıldır tecrit politikalarının dayatıldığına dikkat çeken Çelebi, son 33 aydır Öcalan şahsında geliştirilen tecrit politikalarının en ağır biçimiyle insanlığa uluslararası hukuka aykırı biçimde yürütüldüğünü söyledi.

Avrupa Konseyi (AK), İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ile Birleşmiş Milletler'i (BM) tecride ve işkenceye karşı sorumlulukları gereği tutum almaya çağıran Çelebi, "Önderliğimizin özgürlüğünü esas alarak 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm' hamlesi kapsamında alanlarda olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

4’ÜNCÜ YIL YÜRÜYÜŞÜ

BM önündeki oturma eyleminin 13 Aralık’ta 4'üncü yılına girecek olması vesilesiyle düzenleyecekleri yürüyüşe katılım çağrısı yapan Çelebi’nin konuşması ardından oturma eylemine devam edildi.

25 Ocak 2021 tarihinden bu yana BM Ofisi'nin bulunduğu Nations meydanında her çarşamba sürdürülen oturma eyleminde Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit sistemine dair kamuoyuna bilgilendirmelerde bulunuyor. Eylemciler, Abdullah Öcalan’ın Demokratik Modernite paradigmasını halklara tanıtırken, özgürlüğünün sağlanması için duyarlılık çağrısında bulunuyor.