Reimar Heider: Abdullah Öcalan’ın kitaplarına ilgi artıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan Kitapları Günü" etkinlikleri İsviçre'de sürüyor.

10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kaleme aldığı özgürlük paradigmasını kitaplarından pasajların okunduğu ve tanıtımının yapıldığı  "Abdullah Öcalan Kitapları Günü" etkinliklerinin İsviçre'deki bugünkü durağı Basel kenti oldu.

“Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" hamlesi komitesi tarafından düzenlenen okuma günleri etkinliğinde Freiheit Für Abdullah Öcalan- Frieden in Kurdistan İnisiyatifi üyesi ve kitap çevirmeni Reimar Heider bir sunum gerçekleştirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'nın kitaplarının tanıtımını yapan Reimar Heider kitaplarından pasajlar aktardı. Abdullah Öcalan’ın uzun süredir İmralı’da tecrit altında tutulduğunu belirten Heider, onu düşünce dünyasının çok geniş bir perspektif sunduğunu kitaplardaki örneklerle anlattı.

Demokratik, Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü paradigma ile insanlara yeni bir perspektif sunduğunu belirten Heider “ Avrupa’da giderek Öcalan’ın kitaplarına ilgi daha artıyor. Öcalan dünyaya Ortadoğu’dan bakıyor ve farklı değerlendirmeleri var. O’nu sıradan bir yazar olarak ele alamayız. Çok iyi analizleri var. Tabi onu farklı kılan ise sadece analiz yapmıyor. Öneri de sunuyor” dedi. 

Sunumdan sonra katılımcıların sorularını yanıtlayan Heider Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için çok sayıda kampanya yapıldığını vurgu yaparak 10 Aralık’ta başlayan “Abdullah Öcalan Kitapları okuma” kampanyasının anlamlı olduğunu belirterek “Dünyanın bir çok yerinde bu etkinliğe katılım oldu. Biz bu kampanyayı uzun süreli olarak ele almalıyız. Sürekli olarak bu kitapları okumalıyız. Bu kitapları daha çok Latin Amerikalılar okuyor. Avrupalılar daha üstenci bakıyor. Bu noktada belli bir önyargı var. Ancak giderek bu değişiyor” dedi.

ABDULLAH ÖCALAN KİTAPLARI GÜNÜ" ETKİNLİKLERİ

İsviçre’deki diğer okuma etkinlikleri Zürih kentinde 12 Aralık'ta  Neue Hard 12 (Zentralwāscherei) adresinde saat 19.00'da; Bern kentinde 13 Aralık'ta Holligerhof 8 (Politische Bibliothek) adresinde saat 18.30'da;  Bellinzona kentinde 14 Aralık'ta Viale Stazione 33 (Cinema Forum) adresinde saat 20:15'te düzenlenecek ve Bellinzona'da Kobane filminin gösterimi yapılacak.