Rodi Nalin ve Herekol Hezex Giessen’de anıldı

3 Aralık 2023 günü Mêrdîn’in Kerboran ilçesinde şehit düşen Rodî Nalîn (Orhan Elma) ve Herekol Hezex (Yunus Uras) anıldı.

Wetzler Belediye Salonunda gerçekleştirilen ve 400’den fazla yurtseverin katıldığı etkinlik Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Anmada KOMAW adına konuşan Ali Batman, şehit anmalarını şehitlerin miraslarını korumak için gerçekleştirdiklerini belirterek “Şehitler komutanlarımızdır. Şehitler canıyla kendilerini ispatlayanlardır” dedi.

TJK-E adına konuşan Axîn Gulo ise bugün burada bulunmalarının sebebinin halkının özgürlüğü için canlarını veren şehitler olduğunu belirterek, buna karşın herkesin şehitler gerçeği karşısında kendi görevlerini ne kadar yerine getirdiğini sorgulaması gerektiğini belirtti.

Bir diğer konuşmacı olan siyasetçi İsmet Kem ise şehitlerini anıları karşısında örgütlü mücadeleyi büyütme sözü verdiklerini belirterek “Bizim çizgimiz Başka Apo’nun çizgisidir, Jin Jiyan Azadî çizgisidir” dedi. Kem konuşmasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekti.

Konuşmaların ardından HSM Karargah Komutanlığının şehit ailelerine gönderdiği mektuplar okundu ve sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Anma “Şehid Namirin”, “Biji Serok Apo” ve “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarıyla son buldu.