Rusya'da PKK'nin kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Rusya'da yaşayan Kürtler, PKK'nin kuruluş yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutladılar.

Moskova'da düzenlenen kutlama, bir konserle gerçekleşirken, Tambov bölgesinde yaşayan Kürtler ise bir toplantıyla PKK'nin 45. yıl dönümünü kutladı

Moskova'daki kutlama, Kurdistan şehitleri anısına düzenlenen bir konserle başladı.

Ey Raqib marşı eşliğinde yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, Rusya Federasyonu Kürtleri Ulusal-Kültürel Otonomisi eşbaşkanı ve Rusya Kadın Hareketi üyesi Eka Kûlîxanın konuşmalarıyla devam etti.

Konuşmacılar, PKK'nin kuruluşunun Kürt halkının yeniden var olmasındaki önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, bu adımın Kürt halkının hayatın tüm alanlarında örgütlenmesini getirdiğini belirttiler.

Konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan liderliğindeki PKK'nin kuruluşunda 22 öncü kadro iken bugün Kurdistan ve dünyada milyonlarca insanı içinde barındığının altı çizildi.

PKK'nin tarih sahnesine çıkmasının, Kürtlerin yok olmakla yüz yüze olduğu bir dönemde hayati önem taşıdığı ifade edildi.

Rusya'da yaşayan Kürtler olarak PKK'nin kuruluşunu her zaman bir bayram olarak kutladıklarını belirten konuşmacılar, PKK şehitleri sayesinde tüm dünyada olduğu gibi Rusya'da da Kürtlerin mücadelesi sayesinde varlıklarının kabul edildiğini dile getirdiler.

Kutlamalar, konser sanatçılar Ahmed Ahmedov, Mîrzağa Mamedov, Sare ve Îbo Hajîyev ile Barîn û Agirî folklor grubunun katılımıyla büyük coşkuyla devam etti.

Tambov bölgesindeki Kürtler ise Mîçûrînsk kentinde bir araya gelerek PKK'nin kuruluşunu bir halk toplantısıyla kutladılar.

Toplantıda, PKK'nin Rusya'da yaşayan tüm Kürtler için kendi özlerine yeniden dönmelerinde oynadığı rol vurgulandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın liderliğindeki Kurdistan Özgürlük Mücadelesi'nin bugün Kurdistan ve dünyanın dört bir yanına yayıldığı ve bu mücadelenin yayılmasındaki en önemli rolün PKK'nin olduğu ifade edildi.