Serhildan Ağı'ndan Cenevre ve Basel'de etkinlik

Serhildan Ağı, Cenevre'de tanıtım etkinliği düzenlerken Basel'de ise bildiri dağıtımı yaptı.

Rojava Devrimi'ni savunma ve Kurdistan'la dayanışma amacıyla 2 yıla yakın süredir Fransa ve Belçika'da çalışmalarını sürdüren enternasyonalist oluşum Serhildan Ağı, İsviçre'nin Cenevre kentinde tanıtım etkinliği düzenledi.

Cenevre Üniversitesi'ndeki etkinlikte gerçekleşen resepsiyon sonrası Kurdistan direniş tarihine ilişkin  atölye çalışması kapsamında bir sunum yapıldı.

Sunumda PKK tarihi anlatılırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve arkadaşlarının kadın ordulaşması sürecine ve Rojava Devrimi'ne dikkat çekildi.

Sunumlarda, Kürt Özgürlük Hareketi'nin 21'inci Yüzyıl dünya devrim mücadelesine umut ve ilham kaynağı olduğuna işaret edildi.  

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik sürdürülen mutlak ve ağırlaştırılmış tecrit işkencesinin ele alındığı konuşmada, enternasyonalist dayanışmanın mücadeleye olan katkıları tartışıldı.

Yine 8 Aralık'ta 'Abdullah Öcalan Kitapları Günü’ etkinliği ile 13 Aralık'ta Cenevre'de düzenlenecek olan merkezi yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

Etkinlik Tev-Çand sanatçılarının müzik dinletisiyle sonlandırıldı.

BASEL

'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm' hamlesi kapsamında İsviçre'nin Basel kentinde bildiri dağıtımı yapıldı.

'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm' hamlesinin Basel komitesi tarafından kentin birçok merkezinde posta kutularına bildiriler bırakıldı.