Solothurn'da stant: Özgürlük hamlesini dünyaya anlatmalıyız

“Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesinin İsviçreli demokratik kesimlere ulaştırılması hedefiyle Solothurn’da bilgilendirme standı açıldı.

“Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında İsviçre’nin Solothurn kentinde bilgilendirme standı açıldı.

Kreuzacker Meydanı'nda açılan stantta, hamleye ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikirlerine dair kamuoyu bilgilendirmesi yapıldı, bildiriler dağıtıldı, İmralı tecridine karşı duyarlılık çağrısı yapıldı.

Siyasetçi Serhat Agirî, bir konuşma yaparak hamle ile ilgili şunları söyledi:

"Yaklaşık 3 yıldır Rêber Apo'dan hiçbir haber alınamamaktır. Dostlar öncülüğünde başlatılan bu hamle gerek Solothurn gerekse İsviçre genelinde oluşturulan hamle komiteleri tarafından yoğun eylemselliklerle  devam ettirilmektedir. Bu hamle kendimizden başlayarak yaşanan sürece müdahale etmeyi esas almalıyız. Bu nedenle demokratik tüm kesimleri bu hamleye katma görev ve sorumluluğunu almış bulunuyoruz. Hamlenin başarıya ulaşması, bizim bu çevreleri hamleye katarak dünya kamuoyuna anlatılmasıyla mümkün olacaktır."

Almanca basın bildirilerinin dağıtıldığı stant eylemi yarın da devam edecek.

Kürt halkının dostlarının 10 Ekim 2023’te küresel çapta başlattığı “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt soruna çözüm” hamlesine ilişkin İsviçre’de kurulan komite temsilcileri ise ANF'ye konuştu. 

Solothurn Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı (CDK) Hülya Gökalp, kantonda yer alan siyasi parti, sivil toplum ve basın yayın kuruluşları ile tecridin boyutlarına ilişkin görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade ederel, “Hamle kapsamında Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Hep sokaklarda olacağız” diye konuştu.

Aktivist Serhat Toprak ise, Abdullah Öcalan üzerinde 3 yıla yakın süredir sürdürülen tecrit ve izolasyon politikalarının Ortadoğu ve dünyadaki kriz ve çatışmalı ortamlarla bağlantılı olduğunu ifade etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Ortadoğu halklarına kalıcı barışın sağlanmasına yönelik ortaya koyduğu paradigmayı hatırlatan Toprak, “Şayet Önder Apo üzerindeki tecrit kırılır ve fikirleri dünya halklarıyla buluşabilirse hem yaşanan krizler hem de çatışmalı ortam sonlandırılır” dedi.

Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi Üyesi Yusuf Gündüz de, Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecridin artık halklar açısından kabul edilemez bir boyuta ulaştığını ifade etti.