Strasbourg nöbet eylemini Hollanda grubu devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg şehrinde devam eden nöbet eylemini Hollanda grubu devraldı.

Den Haag’dan gelen Dr. Azad Badiki, Nazir Aranacak ve Cemil Ürek, nöbet eylemini 597’nci haftasında devraldı.


Eylemin amaçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Azad Badiki, Hollanda’daki tüm yurtseverler adına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı selamlayarak onun özgürlüğünün kendilerinin özgürlüğü olduğunu belirtti.

12 yıldır Kürt halkının Avrupa’da alanları boş bırakmadığını ve Kürtlerin haklı taleplerini yükselttiğini ifade eden Badiki, “buna sessiz kalan tepki diye Avrupa Konseyi'ne tekrar sesleniyoruz. Seferber olarak diyoruz ki Bu kirli komplodan elinizi çekin, kendinize gelin.  Demokrasinin yeryüzüne hakim olabilmesi için insanlığın onurunu, tekrar 5000 yıl önceki gibi özgür bir yaşamı kendinde yaratabilmesi için gelin siz de Kürdistan özgürlük mücadelesine destek sunun ve bu kirli 5 bin yıllık insanlık tarihine yeni bir temiz sayfa açalım” dedi.

Bunun için Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın özgür olması gerektiğini belirten Badiki, Kurdistanlılara seslenerek “Önderliğimizin özgürlüğünü tüm eylem ve etkinliklerimizde en ön sırada tutmamız gerekir. Çünkü onun özgürlüğü, onun fiziki özgürlüğü sadece Kürt halkının özgürlüğü olmayacak. Tüm dünya halklarının insanca, özgürce yaşamasına vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.