Sydney’de “Abdullah Öcalan Kitapları Günü” etkinliği

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesi kapsamında Sydney’de “Abdullah Öcalan Kitapları Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

“Küresel Abdullah Öcalan Kitapları Günü”çerçevesinde Avustralya’nın Sydney kentinde eyalet parlamentosu önünde gerçekleştirilen etkinlikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın eserlerinden pasajlar okundu, özgürlüğü talep edildi.

Stant açılarak Abdullah Öcalan'ın eserlerinin sergilendiği etkinliğe, Kurdistanlıların yanısıra Yeşiller Partisi senatörü David Shoebridge, Greenleft gazetesi Editörü Peter Boyle, Belgesel Film Yapımcısı Jake Loyds da katılım sağlayarak konuşmalar yaptı, Abdullah Öcalan'ın eserlerinden pasajlar okudu. Etkinliğe katılamayan Sydney NSW Üniversitesi Hukuk ve Adalet Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Vicki Sentas ve Yeşiller Partisi eski senatörü Lee Rhiannon da gönderdikleri görüntülü mesajlarda, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözümü için PKK'nin bir an önce terör listesinden çıkarılarak Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması gerektiğine vurgu yaparak eserlerinden bölümler okudu.

Eylem, “Abdullah Öcalan Özgürlük” sloganı ile sonlandırıldı.