Ulm’da Diriliş Bayramı kutlandı: Zindanda direnenlerin yanında olun

45 yıllık mücadelenin insanlık hanesine büyük bedellerle yazıldığının altını çizen Mordem Koçgirî, “Yüzünüz, gönlünüz hep zindanda direnenlere dönük olsun” dedi.

Almanya’nın Ulm kenti yakınlarındaki Herbrechtingen kasabasında Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin organizesiyle PKK’nin 45’inci kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Mehrzweckhalle’de gerçekleştirilen etkinliğe, Partizan, MLKP ve Avrupa Sürgünler Meclisi'nden temsilciler de katıldı.

Kurdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikte Siyasetçi Nursel Aydoğan bir konuşma yaptı.

Avrupa Parlamentosu’nda 6-7 Aralık tarihlerinde düzenlenen Kürt Konferansı’na katıldığını söyleyen Nursel Aydoğan, “Artık evrenselleşen, dünyaya yayılan bir Kürt mücadelesi ve savaşan bir PKK gerçekliği var. Bunu tüm dünya halkları görüyor ve ilham alıyor. Ne mutlu onlara ki, dünya insanlık tarihine bir mücadele mirası bıraktılar. Bu yolun öğreticisi Rêber Apo’ya selam olsun. 45’inci mücadele yılınız kutlu olsun” dedi.

30 yılını Türkiye zindanlarında geçiren Mordem Koçgirî ise, böyle bir günde birlikte olmaktan onur duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu: Halklaşan, evrenselleşen bu insanlık mücadelesinin önünde hiçbir güç duramaz. Direniş, mücadelenin tüm alanlarında büyük başarılarla sürüyor.”

Türkiye ve Kurdistan zindanlarında tutsakların “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm’ talebiyle 14 gündür sürdürdüğü açlık grevi eylemlerine de dikkat çeken Mordem Koçgirî, “Yüzünüz, gönlünüz hep zindanda direnenlere dönük olsun. 45 yıllık mücadele, insanlık hanesine büyük bedellerle yazılmıştır. Bin selam olsun böyle büyük bir tarih yazan Önder Apo’ya, direnenlere ve halkımıza. 45. mücadele ve direniş yılınız kutlu olsun” diye konuştu.

Gecenin geç saatlerine kadar süren kutlamada, Hozan Comerd, Seher Stran, Hozan Garip Nurhaq sahne aldı. Halk davul zurna eşliğinde geç saatlere kadar halay çekti ve sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Jin jiyan azadî” sloganları attı.